Bartın’da 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesi hazırlıklar tamamlandı. Uyum Haftası kapsamında okul öncesi, ilkokul 1’inci sınıf ve ortaokul 5’inci sınıf öğrencileri için ilk ders zili çaldı.
İl genelindeki 184 okulda toplam 6 bin 623 öğrenci, okula uyum sağlamaları amacıyla bu hafta eğitim hayatına başladı.
14 Eylül’de 28 bin 250 öğrenci ders başı yapacak
Uyum Haftası’nın ardından ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler için yeni eğitim öğretim yılı 14 Eylül Pazartesi günü başlayacak.
Bartın genelindeki 171 okulda 28 bin 250 öğrenci sınıflardaki yerini alacak.
2 bin 104 öğretmen görev yapacak
Yeni eğitim öğretim döneminde Bartın’daki okullarda toplam 2 bin 104 öğretmenin görev yapacağı bildirildi.
Okullarda öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim görebilmeleri amacıyla hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.
Veliler de uyum sürecine katıldı
Uyum Haftası kapsamında özellikle okula yeni başlayan öğrencilerin yeni ortamlarına daha kolay alışabilmeleri amacıyla velilerin de sürece katılımına imkan sağlandı.
Öğrencilerin okul ortamını, öğretmenlerini ve sınıflarını tanımalarının ardından eğitim programına kademeli olarak geçilmesi hedefleniyor.
Aşçı’dan yeni eğitim yılı mesajı
Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde tüm okullardaki hazırlıkların tamamlandığını belirtti.
Öğrencilerin güvenliği, huzuru ve kaliteli eğitim alabilmeleri için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden Aşçı, öğrencilere, velilere ve öğretmenlere 2026-2027 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.





