Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, göreve gelmesinin ardından açıkladığı 2 faiz kararının ardından yılın 3. Enflasyon Raporu'nu da açıkladı.

Yılsonu enflasyon tahminini yüzde 22,3'ten yüzde 58'e yükseltildiğini söyleyen Erkan, enflasyondaki yükselişin bir süre devam edeceğini ve alınan kararların 2024'ün ikinci çeyreğinde etkisini göstereceğini söyledi. Bu uzun vadede enflasyonun düşmeyeceğinin bir işareti.

Oysaki Ekonomiden sorumlu Bakan Mehmet Şimşek hedeflerinin orta vadede enflasyonu düşürmek olduğunu daha iki gün önce açıklamıştı.

Görüldüğü gibi ekonomiden sorumlu bakan ve başkan henüz ortak bir hedef saptayamamışlar.

Merkez Bankası Başkanı Erkan'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuç" sözü de soruldu.

"Bu tezi nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklinde bir soru ile karşılaşan Erkan, yanıt vermekten kaçınarak, "Merkez Bankası Başkanı olarak benden hiçbir zaman siyasi yorum duyamayacaksınız" şeklinde konuşarak Cumhurbaşkanlığı makamı ile ters düşmek istemediği kanısını uyandırdı. (Sermet Aksu)

Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu

ABD ajanından uzaylı itirafı! Cansız uzaylı bedenleri, UFO'lara tersine mühendislik! ABD ajanından uzaylı itirafı! Cansız uzaylı bedenleri, UFO'lara tersine mühendislik!

Motosiklet taksiye çarptı! Sürücünün durumu ağır! Motosiklet taksiye çarptı! Sürücünün durumu ağır!

Zonguldak İstanbul’u geçti! Tepki artıyor! Zonguldak İstanbul’u geçti! Tepki artıyor!

Tren arızalanınca trafik durdu! Tren arızalanınca trafik durdu!

Editör: Murat Barutçu