Zonguldak’ta, amatör kümenin köklü kulübü Karaelmasspor, 2022-2023 sezonuna bir hayli iddialı hazırlanıyor. 64 yıllık geçmişe sahip kulüp, en son 2011-2012 sezonunda veda ettiği ve 10 yıldır çıkmak için mücadele verdiği Süper Amatör Lig özlemini bitirmek için iddialı bir takım kuracak. Kadro kalitesini yukarıya çıkarıp yarışmacı bir takım kimliğine bürünecek olan Karaelmas temsilcisi, bu kapsamda dış transfer perdesini araladı.

İkinci Başkan Haydar Ergin’in bizzat yürüttüğü transfer çalışmaları kapsamında geçen sezon Karamanspor’da forma giyen, öncesinde Çaycumaspor, Filyos Ateşspor, Ürgüpspor, Sakarya Özel İdare ve Saltukovaspor deneyimleri bulunan forvet oyuncusu Taner Çalova’yla anlaşmaya varıldı. Tecrübeli forvet, kendisini siyah-beyaz renklere bağlayan imzayı atarken, şampiyonluk için elinden gelenin fazlasını yapacağını söyledi.

BABASININ FORMASINI TAŞIYACAK

Golleriyle yeni takımı Karaelmasspor’a katkı sağlayıp kariyerinin son döneminde kupa kaldırmak isteyen Taner Çalova, ayrıca her zaman ayrı bir yerde tuttuğu Karaelmasspor’da 1979-1980 sezonunda hem genç, hem A takımda oynayan babası Talip Çalova’nın 42 yıl önce duvara astığı siyah-beyaz formayı devralacak olmanın heyecanını yaşıyor.

BABA ÇALOVA YILLAR ÖNCESİNE GİTTİ

Amatör kümenin profesyonel ligden farksız olduğu yıllarda A takım düzeyinde başarıdan başarıya koşan Karaelmasspor, kulüp tarihinde çok sayıda önemli futbolcunun izlerini taşıyor. Bu futbolcular arasında yer alan Filyoslu Talip Çalova, kısa da olsa formasını giydiği Karaelmasspor’da bu kez forvet mevkiinde oynayan oğlunu izleme fırsatı bulacak. Transferin resmiyete kavuşmasıyla birlikte siyah-beyazlı yıllara geri dönen baba Çalova, oğlunun da katkılarıyla amatörün köklü kulübünün şampiyon olacağına inanıyor.

FORMANIN HAKKINI VERECEK

Öte yandan, babasının yıllar önce çıkarıp duvara astığı formayla “Çalova” soy ismini yeniden ön plana çıkaracak olan siyah-beyazlı yeni forvet, “Futbolun kaderi bu olsa gerek. İki farklı güzelliği bir arada yaşıyorum. Babamın büyük bir gururla taşıdığı formayı, 42 yıl sonra ben giyeceğim. Biliyorum, üzerimde büyük bir sorumluluk taşıyacağım. Babamdan devraldığım formanın hakkını fazlasıyla vereceğim. Zaten hedeflenen şampiyonluğa ulaşmak ve Çalova soyadını iyi temsil etmek için başarılı olmak zorundayım. Bu zorunluluğu şimdiden hissetmeye başladım. Baba yadigarı arasında yer alan siyah-beyaz forma eminim ki bana da çok yakışacaktır” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi