Alım gücü iyice düşen vatandaş bir süredir mecbur kalmadıkça lokantalara gitmiyor, gittiğinde de “az çorba, bol ekmek” siparişiyle öğününü geçiştirmeye çalışıyordu.

İl dışından geldiler takside yakalandılar İl dışından geldiler takside yakalandılar

Lokantalardaki aşırı fiyat artışlarından etkilenen vatandaş aç kalmayı yeğlerken şimdi de kent merkezi ve mahallelerdeki kafelerde “az çay” devri başladı, özellikle üniversite öğrencisi kesim bu tür yerlerde siparişlerini “az” üzerinden vermeyi tercih ediyor.

Bunun nedeni ise bir çayın kafelerde 25-35 lira arası fiyatlardan satılmaya başlanmış olması. Bu konuda bir açıklama yapan üniversite öğrencisi genç kız “oturup bir çay içme zevkimiz de kalmadı, kahvehanelere gidecek halimiz de yok, gitsek bile oralarda da çay 10 lira, ne yapalım iki tane az çay siparişi verip tek çayı içmiş gibi ödeme yapıp çıkıyoruz” diyerek yakınmalarını dile getirdi. Aynı öğrenci “az kahve siparişi kabul etmiyorlar, etseler bir kahveyi yarım yarım içmeye razıyız, çünkü buralarda Türk kahvesine kafeler 60-70 lira para istiyorlar” diyerek belediyeyi ve devlet dairelerini göreve davet etti.

Bu arada başka bir grup öğrenci de yaşadıkları İncivez ve Site semtlerindeki bakkallardan çeyrek ekmek alarak karınlarını doyurduklarını kendileri gibi çok sayıda öğrencinin evlerinde bu şekilde günlerini geçirdiklerini vurguladı. (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu