Zonguldak’ta, 2003 yılından bu yana yerel düzeyde en üst amatör lig seviyesi olarak uygulanan Süper Amatör Ligde 2022-2023 sezonu 24 Eylül’de başlıyor. 13 takımın mücadele edeceği lige, kısa bir süre önce elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Kilimli Belediyesporlu futbolcu Aytunç Topaloğlu'nun adı verildi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir ile Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç tarafından 2022-2023 sezonuna mahsus olmak üzere alınan karar, Türkiye Futbol Federasyonu onayıyla resmiyete kavuştu. Bu karar doğrultusunda Süper Amatör Ligde 24 hafta sürecek 20’nci sezon, Aytunç Topaloğlu adıyla anılacak.

Öte yandan, Süper Amatör Aytunç Topaloğlu sezonunda ilk haftanın maç programı belli oldu. Cumartesi-Pazar maçlarına Fener, Kilimli, Nebioğlu, Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı ve Alaplı sahaları ev sahipliği yapacak. 14.30 ve 15.00’te başlayacak bu maçlarda, Elvanpazarcıkspor-Çaydeğirmeni Belediyespor, Mavi Şimşekspor-Gelikspor, Sefercikspor-Çaycumaspor, Akınspor-Yenimahallespor, Perşembe Belediyespor-İhsaniyespor ve Alaplı Belediyespor-Kilimli Belediyespor karşı karşıya gelecek. İlk hafta maçlarında hangi hakemlerin düdük çalacağı, İl Hakem Kurulu tarafından yapılacak atamalarla belli olacak.

24 EYLÜL 2022 CUMARTESİ

Saat 14.30 Fener sahası: Elvanpazarcıkspor-Çaydeğirmeni Belediyespor

Sat 15.00 Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı: Mavi Şimşekspor-Gelikspor

Sat 15.00 Nebioğlu Sahası: Sefercikspor-Çaycumaspor

25 EYLÜL PAZAR

Saat 14.30 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Akınspor-Yenimahallespor

Saat 15.00 Nebioğlu Sahası: Perşembe Belediyespor-İhsaniyespor

Saat 15.00 Alaplı Sahası: Alaplı Belediyespor-Kilimli Belediyespor

Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi