Yarışma konusu manda Yarışma konusu manda

Çaycuma ilçesinde manda yoğurdu ve Kadınlar Kooperatifi Kurucusu Aynur Çakar, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nı (BAKKA) ziyaret ederek bölge ve yöre hakkında istişarelerde bulundu.

Çaycuma Star web sitesinde yer alan habere göre Cumal Kooperatif Kurucusu ve aynı zamanda Çaycuma ilçesinde manda yoğurdu ile yöresel lezzetleri sunan Aynur Abla işletmesinin sahibi Anur Çakar, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lütfü Altunsu'yu makamında ziyaret etti.

Ziyarette bölgemiz ile ilgili çeşitli konular hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Aynur Çakar, Zonguldak ilinin kaybolmaya başlayan Yöresel ve Kültürel Ürünlerinin yeniden üretilmesi, yaşatılmas, tTanıtılması ve sürekliliğinin sağlanması konusunda yaptıkları çalışmaları paylaşarak Zonguldak İli Manda Birliğinin ve Cumalı Kadınlar Kooperatifinin kurulmasını yaptıklarını ve Bölgemizin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına dokunduklarını ifade ederek, aynı zamanda çöplükten tarım arazisine çevirdikleri tarlada İyi Tarım uygulamasıyla yaptıkları üretimleri ve turizm ile ilgili çalışmalarını anlattı.

Bu çalışmaları yaparken aynı zamanda Türkiye'nin her tarafında 'Çalıştay Fuar Tantım' gibi etkinliklerde yer alarak öncülük ve rehberlik yaptıkları, Zonguldak Yöresel Ürünleri ve Çaycuma Manda Yoğurdu gibi ürünler için algı ve tanıtım yaptıklarını da söyledi.

Özellikle kadınların ekonomik güçlerinin oluşturulması, kendilerini ifade edebilmelerinin sağlanması atıl ürünlerin sahaya sürülmesi gibi konular için kurulan Cumalı Kadınlar Kooperatifinin sosyal, kültürel, ekonomik ve turizm konularında Dr. Lütfü Altunsu'dan destek istedi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lütfü Altunsu yapılan ziyaretten memnun olduklarını, kurum olarak usulüne uygun katma değer oluşturacak bu tür çalışmaların her zaman yanında olduklarını ve olacaklarını söyledi. Cumalı Kadınlar Kooperatif Başkanı, Aynur Abla Yöresel Doğal Organik Ev Ürünleri ve Aynur Abla Çaycuma Manda Yoğurdu işletme sahibi Aynur Çakar, Dri Lütfü Altunsu'ya kabulleri, nezaketleri ve düşünceleri ve duyarlı davranması adına mutlu ettiklerini ifade etti.

Ziyarete Zonguldak,Bartın, Karabuk İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği ve Zonguldak Manda Birliği Kurucu Başkanı Şenol Çakar da katıldı. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu