Zonguldak Kömürspor’da Aykut Emre Yakut dönemi bitti. 29 yaşındaki tecrübeli orta saha, kırmızı-lacivertli takımın rakipleri arasında yer alan Esenler Erokspor’la anlaşmaya vardı.

2019-2020 sezonunda Afyonspor’dan gelerek Zonguldak Kömürspor ailesine katılan Aykut Emre Yakut, kırmızı-lacivertli kulüpte aralıksız 3 sezon geçirdi. 10 numaralı formasıyla orta alanda önemli sorumluluk üstlenen solak tecrübe, kadronun değişilmezleri arasında yer aldı.

10 numara, Zonguldak Kömürspor’daki ilk sezonunda tamamı ilk onbir 32 maçta 2 bin 742 dakika süre alıp 2 gole imza attı.

İstikrarlı sezonun ardından yoluna yine Zonguldak Kömürspor’la devam eden orta sahanın tecrübeli ismi, ikinci sezonu da 32 maçla tamamladı. Tüm maçlarda ilk onbirde forma giydiği sezonu 2 bin 792 dakikayla tamamlayan Aykut Emre, rakip ağları 3 defa salladı.

Geride kalan 2022-2023 sezonunda ikinci kaptan göreviyle takım içindeki sorumluluğu artan solak oyuncu, bununla birlikte performansını da artırdı.

Tamamı ilk onbirde 35 maçta forma giyen orta sahanın vazgeçilmezi, toplamda 3 bin 10 dakika süre alarak performans zirvesi yaptı. 10 numara ayrıca rakip ağlara 3 gol bıraktı.

Dolu dolu geçen 3 sezonda Aykut Emre Yakut, 99 maç ve 8 bin 544 dakikayla takımın öne çıkan ismi oldu.

Temiz futbol için TFF ve kurullarının alacağı bu karar milat olacaktır Temiz futbol için TFF ve kurullarının alacağı bu karar milat olacaktır

SÖZLEŞMESİ BİTMİŞTİ

Zonguldak Kömürspor’da kaldığı 3 sezonluk süreçte genelde 1’er yıllık sözleşme imzalayan Aykut Emre Yakut, 2023-2024 sezonu öncesi öncelik tanıdığı kırmızı-lacivertli kulüple menajeri aracılığıyla yaptığı görüşmede şartlarda anlaşma sağlayamadı.

Bunun üzerine rotayı başka yöne çeviren tecrübeli oyuncu, 2023-2024 sezonu için Zonguldak Kömürspor’un rakipleri arasında yer alan Esenler Erokspor’la anlaşmaya vardı. İstanbul temsilcisiyle bir yıllık sözleşme imzalayacak olan Aykut Emre, 26 Ağustos’ta başlayacak yeni sezonda ikinci evi olarak gördüğü Zonguldak’a rakip olarak gelip büyük mücadeleler verdiği Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda misafir olarak çıkacak.

Aralıksız 3 sezon formasını terletip kaptanlık yaptığı Zonguldak Kömürspor’a duygusal bir şekilde veda eden Aykut Emre Yakut, kariyerinde çok önemli yer tutan kırmızı-lacivertli kulübü hiç unutmayacağını belirtti. Zonguldak'tan güzel anılar ve iyi düşüncelerle ayrıldığını kaydeden 10 numara, Zonguldak Kömürspor’a bundan sonraki lig mücadelesinde gönülden başarı diledi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ