GMG Kastamonuspor sağlık sponsorluğu için anlaşma yaptı GMG Kastamonuspor sağlık sponsorluğu için anlaşma yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 86 yıl aradan sonra tekrar ibadete açılışının 3. yıl dönümünde sabah namazında vatandaşlarla buluştu ve kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Erbaş, Ayasofya'nın sembolik anlamı üzerinde durarak, gençlerin bu sembolü taşıyacak şekilde yetiştirilmesine vurgu yaptı.

Başkan Erbaş, namaz sonrası yaptığı konuşmada, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 86 yıl aradan sonra ibadete açılışının yıl dönümünde olduklarını ve bu anlamlı günü Rabbimize şükrederek karşıladıklarını ifade etti. Ayasofya'nın, babalarının, dedelerinin ve toplumun hasret kaldığı yılların özlemini giderdikleri, yeniden ibadet etme fırsatı sunan bir mekan olduğunu belirtti.

Kaza yapan futbolcu 3 günlük yaşam savaşını kaybetti Kaza yapan futbolcu 3 günlük yaşam savaşını kaybetti

Ayrıca Başkan Erbaş, dünyadaki tüm cami ve mescitlerin Mekke-i Mükerreme'de bulunan Beytullah'ın şubesi olduğuna vurgu yaparak, camilerin önemine dikkat çekti. Ayasofya'nın asırlardır vazifesini yerine getirdiğini ve bundan sonra da kıyamete kadar ibadete açık olacağını belirterek, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un duayla sonlandırdığı mısralarını hatırlattı ve İslam aleminin bütün camilerinden kıyamete kadar ezan seslerinin hiç susmayacağını temenni etti.

Ayasofya'nın Türkiye için önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, bu sembolün bağımsızlık ve özgürlük duygularını simgelediğini ve gençlerin de bu ruhu taşıyacak şekilde yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Gençleri her zaman Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne beklediklerini ve bu ruhu onlarla paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

Kayapınar Belediyesi ağır hasarlı evlerin yıkımına başladı Kayapınar Belediyesi ağır hasarlı evlerin yıkımına başladı

Son olarak Başkan Erbaş, namazın müslümanın ayrılmaz parçası olduğunu ve cemaatle kılınan namazın ferdi kılınana göre 27 kat daha fazla sevap kazandırdığını hatırlatarak, mümkün olduğunca namazların camilerde cemaatle kılınması çağrısında bulundu.

Konuşmasının ardından Başkan Erbaş, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirerek etkinliği tamamladı.  İHA

Rüzgarlımeşe’de depo çöktü:  3 araç zarar gördü! Rüzgarlımeşe’de depo çöktü: 3 araç zarar gördü!

17 yaşındaki genç, baraj gölünde hayatını kaybetti! 17 yaşındaki genç, baraj gölünde hayatını kaybetti!

AW941618_06

AW941618_03

AW941618_04

AW941618_02

AW941618_01

Editör: Virda Şahin