Bahar aylarının keyfini doyasıya çıkarmak isteyen gezginlerin Avrupa’da birçok lokasyon bulunur. Doğası ve rengarenk çiçekleriyle meşhur olan bu beldeler, fotoğraf çekmeyi seven gezginler için de görülmeye değer adresler arasında yer alır. Kış aylarında büyük bir heyecanla baharın gelmesini, doğanın uyanışa geçmesini bekleyen gezginler için rüya gibi geçecek bu gezi fırsatını siz de kaçırmayın. Ucuza uçak bileti fırsatlarıyle hem konforlu hem de ekonomik uçuş yapmaya hazır olun! Pegasus’un sunduğu avantajlardan faydalanmak için sen de hemen uçak bileti ara, kendini uçuşa hazırla! İşte, Avrupa’da baharın tadını çıkarabileceğiniz başlıca destinasyonlar…

Baharda Mutlaka Ziyaret Edilmesi Gereken Avrupa Ülkeleri

Baharın gelmesiyle beraber, tatil heyecanı zirveye ulaşan gezginlerin nisan ayında büyük bir keyifle gezebileceği birçok Avrupa ülkesi mevcut. İşte, baharın en güzel halini keşfedebileceğiniz başlıca lokasyonlar…

1. Sevilla, İspanya: Flamenko denildiği zaman akla ilk gelen şehirlerden birisi de hiç şüphesiz Sevilla’dır. İspanya’nın Endülüs bölgesinin başkenti olan şehir, tarihi ile Avrupa’nın en önemli bölgelerinden biridir. İhtişamlı yapılarıyla görenleri kendine hayran bırakmayı başaran şehir, birçok Avrupa şehri gezmiş olan gezginleri dahi şaşırtacak güzellikte. Burayı ziyaret eden gezginler, İspanyolca adı “Real Alcázar de Sevilla” olan Sevilla Sarayı’nı mutlaka ziyaret etmeli. Bu saray, mart ayından itibaren ziyaretçi kabul etmeye başlamıştır. İspanya’nın geleneksel etkinliklerinden biri olan boğa güreşine sahne olan, ülkenin en büyük arenası da Sevilla’da yer alır. Doğası, tarihi dokusu ve mimarisiyle herkesi büyüleyen Sevilla’ya ulaşmak isteyen gezginler, Madrid’e uçup buradan aktarma yapmalıdır.

2. Lisse, Hollanda:   Güney Hollanda’da bir yerleşim birimi olan Lisse, Amsterdam’a yaklaşık olarak 35 dakika uzaklıkta konumlanır. Dünyanın en güzel çiçek bahçelerine sahip olan bu küçük kasaba, baharı kucaklamak isteyen gezginlerin unutamayacağı rotalardan biri olmaya aday. Kasabadaki Keukenhof Bahçesi, 7 milyon laleye ev sahipliği yapar. Lale denildiğinde akıllara ilk gelen ülke olan Hollanda’nın en güzel laleleri bu bahçede yetişir. Keukenhof sadece mart, nisan ve mayıs aylarında ziyarete açıktır. Baharın tadını doyasıya çıkarmak isteyen gezginler mutlaka Keukenhof Bahçesi’ni ziyaret etmeli. Çiçek tarlalarıyla meşhur olan bu belde, doğa tutkunu olan gezginlerin deneyimleyebileceği harika bir lokasyon. Çiçek tarlaları arasında bisiklet sürmek isteyen gezginler, yolun sonunda denize ya da sakin bir göle kavuşabilirler. Hem sakin hem de renkli bir gezi planlayan seyahat tutkunları, mutlaka Lisse’yi ziyaret etmeli. Lisse’ye ulaşmak isteyen gezginler Amsterdam’a uçuş yapabilirler.

3. Floransa, İtalya: Floransa, İtalya’nın Toskana bölgesinde yer alan ve gezginlerin büyük keyif aldıkları lokasyonlardan biridir. Rönesans’ın doğum yeri olarak da bilinen bu şehirde, Michelangelo ve Leonarda da Vinci gibi sanatçıların yetiştiği bilinir. Dar sokaklarıyla gezginlere keyifli bir keşif süreci yaşatan bu şehir, kültür sanat gezisi için de oldukça idealdir. Bölgedeki Galleria de Uffizi, sanat tutkunlarının mutlaka görmesi gereken adresler arasında yer alır. Baharı hissetmek isteyen gezginler Floransa’daki Boboli Bahçeleri’ni ziyaret etmeyi unutmamalı. Bahçe; 16. yüzyıldan kalma heykelleri, yemyeşil ağaçları ve bahçe tapınaklarıyla büyüleyici bir görünüme sahip. Yaz mevsiminde oldukça kalabalık ve sıcak olan Floransa’ya nisan-mayıs ya da  ekim-kasım aylarında seyahat etmek oldukça idealdir. Floransa’ya seyahat etmek isteyen gezginler Bologna’ya uçuş yapabilirler.

4. Aix-en-Provence, Fransa: Doğasıyla büyüleyen Aix-en-Provence, Güney Fransa’da yer alır. Bahar tatili yapmak isteyenler için harika bir lokasyon olan bu şehirde Akdeniz iklimi hakimdir. Mor rengin pozitif etkisini iliklerinize kadar hissedebileceğiniz lavanta tarlalarıyla dikkat çeken köyler, Aix-en-Provence’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken adreslerdendir. Şirin taş evleri ve lavanta tarlalarıyla bir masal kitabından fırlamış gibi görünen bu köyler, gezginlere harika bir gezi deneyimi vadediyor. Meşhur duraklardan biri olan Parc de la Torse bahçesi de, gezginlerin piknik yapıp keyifli vakit geçirebilecekleri adreslerden biridir. Baharın keyfini doyasıya çıkarmak isteyen gezginlerin çok seveceği Aix-en-Provence’yi yakından keşfetmek için Marsilya’ya uçup buradan aktarma yapmanız gerekir.

Hafızalara kazınacak bir bahar tatili planlayan gezginlerin Avrupa’ya ziyaret edebilecekleri bu rotalar, her gezi tutkununun mutlaka ziyaret etmesi gereken adresler arasında yer alır. Doğası ve tarihi dokusuyla görenleri etkileyen bu adresler, yılın her mevsiminde farklı güzelliklerle misafirlerini karşılar.

Editör: Haber Merkezi