"Şiirleriyle Avniye Baruönü" adıyla ÇaycumaŞair Avniye Baruönü'ye saygı gecesi düzenlendi. Geceye ilgi oldukça yoğundu.

Çaycuma Belediyesi Perşembe salonunda emekli Eğitimci Nilgün Çelik tarafından düzenlenen “Şiirleriyle Avniye Baruönü” saygı gecesinde şair Barönü'nün şiirleri okundu. “Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Kadın” gösterisiyle başlayan programda 12 ayrı şiire yer verildi.

Şiir dinletisinin yani sıra Şair Avniye Barönü’nün 1939 yılından günümüze hayatının ve eserlerinin fotoğraflar ve anlatımlarla kurgulanıp düzenlendiği gecede, Emekli Eğitimci Nilgün Çelik, Çaycuma’nın yetiştirdiği değerlerin yaşarken kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade ederek, “ Çaycuma’nın yetiştirdiği değerlerin kıymetini bilelim, onlara hakettikleri değeri gösterelim düsturu ile bu akşam Çaycuma’nın yetiştirdiği bir değere Şair Avniye Barönü’ye bir saygı gecesi düzenledim. Bu gece için haftalar öncesinden hazırlandım. Şairin yazdığı birbirinden güzel şiirleri seçmekte hayli zorlandım. Onun hayatını anlatan videoları oluşturmak için onlarca fotoğrafı derleyip toparladım. İzleyicilerin geri dönüşlerini baz alarak söylemem gerekirse son derece anlamlı ve duygu yüklü bir program ortaya çıktı. Tabiki bu atmosferin oluşmasında şiirleri okuyan Lara Kamitoğlu, Ela Mantarlı Kurt,İbrahim Erman,Zekai Kamitoğlu,Sabri Özalp gibi arkadaşlarımızın yanı sıra; “Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Kadın” canlandırmasında yer alan Güler Soysal,Sadık Soysal,Nurcan Süzer,Sabri Özalp’in ve bununla birlikte sahne arkasında teknik ekip olarak görev alan Ercan Kocaağa ve Doğancan Demircan gibi arkadaşlarımızın da katkısı vardı” dedi.

Avniye Barönü’nün sahnede kendi şiirini okumasıyla son bulan gecede, şair Barönü seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi