İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, Avcılar Belediyesi'ne yönelik yeni bir operasyon daha gerçekleştirildi. Daha önce gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın ardından, belediyede görevli bazı isimler daha gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, bu sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda Avcılar Belediyesi Kültür ve Sanat Şefi Hüseyin İnan ile birlikte çok sayıda belediye personeli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Soruşturmanın, İBB ve bağlı ilçe belediyelerine yönelik usulsüzlük, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk iddialarını kapsadığı belirtiliyor. Savcılık tarafından titizlikle yürütülen soruşturmada yeni gözaltıların olabileceği ifade ediliyor.

Yerde yatan karısının kafasına tekme attı
Yerde yatan karısının kafasına tekme attı
İçeriği Görüntüle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde devam eden operasyonlar kapsamında, Avcılar Belediyesi’nde daha önce yapılan incelemelerde çok sayıda belge ve dijital materyale de el konulmuştu.

Soruşturma kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda yeni gözaltı ve tutuklamaların olabileceği, adli sürecin genişletilerek sürdürüldüğü bildirildi.

Kaynak: MYNET