Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, Belediye Kültür Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kayınova, Ömer Selim Alan’a “1800 gündür neredeydin?” sorusunu yöneltti. Kayınova öte yandan BKM’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmediğini, devri yapılmış gibi lanse edildiğini ifade etti.

“TAM 1800 GÜNDÜR NEREDEYDİN?”

Konuşmasına, “Bilindiği üzere Belediye Sineması üstünden Ömer Selim ALAN’ın yeni bir algı çalışması var. Bu açıklamamızla sizlere BKM üstünden Alan’ın halkın parası ile halkı kandıran bir başkan olduğunun yeni bir kanıtını sunuyoruz.” İfadeleri ile başlayan Kayınova, “Hatırlanacağı üzere BKM’deki tüm kursları ve sanatsal etkinlikleri başkanlığa gelir gelmez kaldıran Selim ALAN, çocuklarımızı ve gençlerimizi sanatsal ve kültürel çalışmalardan uzaklaştırarak kendisinden önce cıvıl cıvıl olan BKM’yi hayalet binaya çevirmişti. Şimdi ise içini boşalttığı BKM’den seçim öncesi belediye sineması üstünden rol kapma çabasında. Sayın Alan’a 5 Nisan 2019’dan bugüne tam ‘1800 gündür neredeydin?’ diye sormak istiyoruz.” dedi.

ZONGULDAK HALKI DA KENDİ CEBİNDEN ÇIKAN 15 MİLYON TL İLE NASIL KANDIRILMAYA ÇALIŞILDIĞINI AÇIKÇA ÖĞRENSİN”

Açıklamalarında halkın kandırıldığını vurgulayan Kayınova, “Sorumuzun gerekçelerini Selim Alan’ın eylem ve söylemleri ile açıklayalım ki Zonguldak halkı da kendi cebinden çıkan 15 milyon TL ile nasıl kandırılmaya çalışıldığını açıkça öğrensin!” şeklinde konuştu.

“DURUMU HALKTAN GİZLEDİ”

Kayınova, BKM süreci ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Değerli hemşerilerimiz Selim ALAN 01 Eylül 2020 tarihli Zonguldak Belediye Meclisi gündemine bir madde sundu. O maddede 3 yıllığına BKM’nin Kültür Turizm Bakanlığına devir etmek için kendisine yetki verilmesini istiyordu. BKM’nin bakım onarım maliyetinin Zonguldak Belediyesinin, dolayısı ile de Zonguldak halkının sırtından alınacak olması sebebi ile biz de CHP olarak olumlu görüşle destek olduk. 07 Eylül 2020 tarihli bu kararla Selim Alan’a Belediye Kültür Merkezi binasının bakım onarım ve tadilatı için Turizm Kültür Bakanlığına devredilmesi yetkisi verildi.

Aradan geçen 3 yılda Bakanlık BKM’yi devralmadığı gibi bir tadilat çalışması da başlatılmadı. Peki her fırsatta sırtını Ankara’ya dayayan Selim ALAN bu süreçte ne yaptı? O da 4 yıl bu evrağın üstüne yattı ve durumu halktan gizledi. O günkü mecliste merkezi hükümetin desteğini almaktan bahisle ahkam kesen ALAN’ın aradan geçen 3 yılda BKM’de tek bir çivi bile çakılmamasına rağmen halktan bakanlığa yazdığı devir yazısına olumlu yanıt gelmediğini ancak bunu da bizlerden ve kamuoyundan saklamış olduğunu biz 2023 Ocak ayında öğrendik. Meclis toplantısında kendisine sorduk ‘bu doğru mu’ diye. Sorumuzu yanıtlamak yerine yine hamaset yapan Alan sorumuzu tekrarlayınca ‘evet’ yanıtın vermek zorunda kalmıştı. Sonrasında neden devirin yapılmadığını ve bunu Zonguldak halkından gizleyerek sanki devredilmiş gibi süreci beklettiğini de sorduk. Meclis tutanaklarında da görüleceği üzere ‘40 milyon TL hibe gelecek, ihaleyi biz yapacağız.’ dedi. 40 milyon TL geldi, ancak Alan o günden bugüne ihaleyi yapamadı ve aradan geçen zamanla maliyetler de artınca 40 milyon TL de değer kaybetti ve onarım için yeterli gelmedi. Sonuçta bu basiretsizlik sonucu BKM öyle kaldı.”

“‘YAPIM İŞİNİN ACİLİYET ARZ ETMESİ’ İBARELİ BİR İHALE”

Kayınova’nın açıklamasının devamı şu şekilde:

2023 sonuna gelinince haliyle seçim geldi ve ALAN da ayıldı. Aklına sinema salonunu açıp oy kapalım kurnazlığı geldi. Peki bu sinema salonu nasıl yapıldı? Şimdi ona gelelim değerli hemşerilerim.

Sinema Zonguldak halkının sırtına 15 milyon TL borç yüklenerek yapıldı. Şimdi seçim zamanı da havasını Selim Alan atmak için çırpınıyor. 

Zaten geçmiş dönem valilerinden sayın Ahmet ÇINAR özel idare bütçesinden o günün parasal değerleri ile 600.000 TL değerinde bir çalışma ile salonun kullanılabilir hale getirilmesini sağlamıştı.

17 Kasım 2023 tarihli Belediye Meclisinden sinema salonunun yapılması için 15 milyon TL borçlanma yetkisi alan ALAN, Aralık ayında 17.623.498 TL2ye ihaleyi yaptı. 8 Ocak 2024’de iş başladı. Tam da bu günlerde Selim ALAN devasa Fevkani Köprüsünün çeliklerini 3,5 milyona sattı unutmayalım. Özetle 5 Fevkani köprüsü parasına sinema salonunu yapıldı. Tam da Alan’lık iş.

Şimdi soralım, Selim ALAN madem devredemedin neden kamuoyundan sakladın ve açıklamalarında devredilmiş gibi konuştun? 

Neden tadilatı bugüne bıraktın? 1800 gün o koltukta otordun durdun da neden ‘yapım işinin aciliyet arz etmesi’ ibareli bir ihale yaptın?

Neden belediyeyi borçlandırarak Zonguldak halkının parası ile bu fahiş rakama ihaleyi yaptın?

Hani hep öne çıkarttığın Ankara desteğin nerede?

Ankaraspor – Nazillispor maçıyla ilgili açıklama: “İncelemeye alınması gerekiyor” Ankaraspor – Nazillispor maçıyla ilgili açıklama: “İncelemeye alınması gerekiyor”

Biraz da ihaleden soralım; Zonguldak halkı da parasının nasıl ve kimlerle harcandığını merak ediyordur öğrensin isteriz.

Selim ALAN bu ihaleye kaç istekli katıldı? Sadece 1 teklif mi verildi? Ya da şöyle soralım, tek teklif verilmesi seni parasını harcadığın Zonguldak halkı adına rahatsız etmedi mi? Muhammen bedel 17.815.324,56 TL iken 17.623.498 TL teklif verenlerin %1 bile kırım olmayan teklifini neden hemen kabul ettin?  Kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz.

Whats App Image 2024 03 04 At 12.38.53 (1)

Whats App Image 2024 03 04 At 12.38.52

Whats App Image 2024 03 04 At 12.38.53

Whats App Image 2024 03 04 At 12.42.28

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA