Cumhuriyetin ilanının 100. Yılında ülke genelinde vatandaşlar meydanlara ve kutlamaların yapılacağı program alanlarına akın etti. Ülkenin dört bir yanından kutlama ve coşku görüntüleri gelirken, bunların tam aksine bir görüntü ise sosyal medyada viral oldu. Bir kadının, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinin yayınlandığı sırada, “Kafirler için yaşasın cehennem” diye bağırması tepkilere neden oldu.

Bursa’da yaşandığı iddia edilen olayda, bir anda bağırmaya başlayan kadın, şaşkın bakışların arasında olay yerinden uzaklaştı.

Sosyal medyada da ise kadınla ilgili çok sayıda yorum yapıldı. Bazı yorumlar şu şekilde:

“Dua etsin kâfirler için yaşasın diyebileceği bir Cumhuriyet ve demokrasi bırakmış Atatürk ve ecdad. Afganistan'da olsaydı Taliban'ın tuvaletine laf atamazdı.”

“Keşke abla tepkisini rahatça gösterdiği  yapının isminin Cumhuriyet olduğunu ve bu Cumhuriyetin kurucusunun Atatürk olduğunu bilseydi…”

“Kimse eleştirmesin, kendinin ne olduğunu haykırıp, gideceği yeri dile getirir. Yani kendi sorunu.”

“Tertemiz cehalet kokuyor kadın.”

“Atatürk’ün yaptığı tek hata kendini erkeklerin köpeği konumunda görmek isteyen kadınlara seçme seçilme ve insan yerine konma hakkı tanımasıydı. Tabii ki tüm kadınlar için söylemiyorum bunu ama bu videoki tiplerden aşırı derecede var bu ülkede.”

“Sana eşinin babanın vermediği hakları verdiği için mi yazık günah sevmiyorsanız dahi saygı duymayı öğrenin”

“İnadına Cumhuriyet, inadına laik Türkiye. Evinden tek başına çıkmak haram bu arada hele bir de helalin yanında yokken.”

Girişimciler 48 saat uykusuz kaldı Girişimciler 48 saat uykusuz kaldı

“Ataturk düşmanlarına inat yaşasın Cumhuriyet”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu