Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı beraberindeki heyetle Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliğini ziyaret etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı, Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında beraberinde müdür yardımcılarıyla birlikte pandemi kurallarına uygun şekilde Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliğini ziyaret etti.

AŞKAR, “SOSYAL GÜVENLİK ÇOK ÖNEMLİ”

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, “Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında sendikamızı ziyaret eden il müdürümüz ile müdür yardımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Memur-Sen olarak özellikle iki hususun altını çizmek istiyoruz. Bunlardan birincisi Sosyal Güvenlik çok önemli ve bizim olmazsa olmazımız. Mutlaka her vatandaşımızın Sosyal Güvenlik kapsamında olmasını ve yararlanmasını önemsiyoruz. Zira Türkiye şartlarına baktığınız zaman Sosyal Güvenliğin olmazsa olmaz olduğunu görüyorsunuz. İkinci üzerinde durmak istediğimiz konuda iş güvenliğidir. İş güvenliği ve iş güvenliğinin uygulanması noktasında kırmızıçizgimiz olduğunu özellikle vurgulamak istiyoruz. Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla kurumun tanıtımına katkı sağlayan ve kurumun önemini anlatan başta sayın il müdürümüz ve müdür yardımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Kendilerini Memur-Sen’de ağırlamaktan memnuniyet duyduk” dedi.

AVCI, “SOSYAL GÜVENLİĞİN ÖNEMİNİ HERKES BİLİYOR”

Haftamızı kutladığı için başkanıma teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı, konuşmasına şöyle devam etti: “16 Mayıs 2006 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığını tek çatı altında toplamış oldu. 16 Mayısı her yıl içine alan haftayı Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutluyoruz. Pandemi nedeniyle şartlar biraz zorlaştığı için kutlama programımızı hızlı ve çok fazla temasa maruz kalmayacak şekilde programladık ve ziyaretlerimize başladık. Benzeri ziyaretleri kurum başkanımız Ankara’da Federasyonlar bazında yapıyor. Sosyal Güvenliğin önemini anlatmak eskiden gerekiyordu ama şimdi herkes bunun içinde ve bunun ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Yani doğumdan ölüme kadar vatansızlar ile sığınmacılarda dahil olmak üzere çok ciddi manada her bir bireye mutlaka hizmeti ulaşan bir kurum. Kurumun daha önceki manuel dönemden bugün ki elektronik ortamdaki çok kalkınmış altyapıya sahip duruma gelmesi kolay olmadı. Bu doğrultuda arkadaşlarımızın ciddi manada emekleri var. Tüm emeğimizin öncelikle sigortalılarımız ve emeklilerimiz adına daha iyi kazanımlar nasıl olur doğrultusunda olacağını belirtmek istiyorum.”

Konuşmaların ardından Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve Büro Memur-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Seyrek Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı’ya kitap ve duvar saati hediye etti. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi