Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçları için “Millet iradesinin üzerinde hiçbir güç yok” dedi.

31. Dönem POMEM Ön Başvuru Sonuçları açıklandı! İşte sınav sonuçları... 31. Dönem POMEM Ön Başvuru Sonuçları açıklandı! İşte sınav sonuçları...

2023 yılı Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam hakkında açıklamada bulunan Aşkar, “Bizce bizim zam almamızdan daha değerli olan esasında ülkede fiyat istikrarının olması, ekonominin düzgün işlemesi” dedi.

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, konuşmasına şöyle devam etti:

MİLLET İRADESİNİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜÇ YOK

“Öncelikle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler ilimize, ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Demokrasinin güzelliği bu ve millet iradesinin üzerinde hiçbir güç yok. Bu bir kez daha test edilmiş oldu ve ortaya çıkan sonuç herkesin, her siyasi partinin, her siyasi oluşumun kabul etmesi gereken bir sonuç çıktı. Gönlümüz isterdi ki bu iş birinci turda bitsin, birinci turda hangi parti gelirse gelsin ama ülkede güçlü siyasi iktidarlar olsun. Bizim Memur-Sen olarak en büyük arzumuz ülkenin bölünmez bütünlüğü sağlandıktan sonra güçlü iktidarlar olsun kamu çalışanları da bu güçlü iktidarlar sayesinde hak ettiği payı isterdik. Yine aynı şeyi düşünüyoruz.

BİZİM ZAM ALMAMIZDAN ÖNEMLİSİ ÜLKEDE FİYAT İSTİKRARININ OLMASI

Bilindiği gibi sayın cumhurbaşkanımızın en son 1 Mayıs’ta bizim kongremizde bir dizi açıklamaları olmuştu. Sonrasında Hak-İş kongresinde memurlarla ilgili “Taban aylık noktasında işçi maaşlarına yaptığımız zammın aynısını memurlara da Temmuz ayındaki toplu sözleşmelerde vereceğiz” ifadesi olmuştu. Biz şunu söylüyoruz; Bizce bizim zam almamızdan daha değerli olan esasında ülkede fiyat istikrarının olması, ekonominin düzgün işlemesi. Eğer ekonomi düzgün işlemiyorsa, enflasyon bu seviyede olduktan sonra aslında bizim ne zam aldığımızın veya kamu çalışanlarının tamamının ne zam aldığının anlamı yok.

HER MARKETE GİTTİĞİNİZDE ETİKETLER DEĞİŞİYORSA MAAŞINIZA YÜZDE KAÇ ZAM YAPILDIĞININ ANLAMI YOK!

Yani etin kilosu 300 liranın üzerine çıkmışsa, her markete gittiğinizde etiketler değişiyorsa bu durumda maaşınıza yüzde kaç zam yapıldığının çok esprisi yok. Çünkü 2 ay geçmeden aldığınız zam eriyor. Bundan dolayı önemli olan ülkede fiyat istikrarının sağlanması olduğunu düşünüyoruz. Ama genel seçim sonrasında oluşacak güçlü bir hükümetle de artık Türkiye’nin seçim gündeminden çıkıp yeniden 5 yılını planlayarak kamu çalışanları adına, ülkenin temel dinamikleri adına ve ülkenin kalkınması noktasında savunma sanayisinden tutun ekonomik anlamda gelişmelere kadar sürecin hızla devam etmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Memur Sen olarak bundan sonraki süreçte de kamu çalışanlarının haklarının korunması noktasında, ülkenin kalkınması noktasında, ülkenin birlik ve bütünlüğü noktasında özellikle bu süreçlerin takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin