Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)İl Başkanı Devrim Dural,  DSİ’nin dere ıslahı projesinde 1183 yaşındaki porsuk ağacının yüklenici firma tarafından kesilmesine tepki göstererek koruma altında olması gereken ağacı kökünden kesme cesaretini nereden buluyor dedi.

Dural açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Zonguldak-Ankara karayolunun 6’ncı kilometresinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; dere ıslah çalışmasını bir yüklenici firmaya ihale etti. Gökgöl Vadisi olarak bilinen alanda yapılan çalışmalar sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kökünden kesildi.

Soruyoruz; ihaleyi alan firma bu koruma altında olması gereken ağaçlardan haberdar mı? Haberdar değilse neden bilgilendirilmedi? Her önüne gelen ağaçlarımızı kesip doğamıza zarar verecek cesareti nereden alıyor? Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün Orman Bölge Müdürlüğü ile koordineli eşgüdüm halinde çalışması gerekmez mi? İhaleyi alan firma kesim yapmadan önce neden bir Orman mühendisine, yetkiliye danışmaz? Porsuk ağaçlarının kesilmemesi için üzerlerinde neden uyarıcı bir işaret olmaz?

Sorularımızı muhataplarına en kısa zamanda soracağız ve yanıt isteyeceğiz. Konuyla alakalı açıklama bekliyoruz.

Porsuk ağaçları 750 ila 1000 rakım arasında yaşıyor, bir tek Gökgöl Vadisi'nde denize en yakın seviyede yaşam şansı buluyor porsuk ağaçları. Onu da kestiler, çok yazık oldu.

Afet Şeker son yolculuğuna uğurlandı Afet Şeker son yolculuğuna uğurlandı

Duyarlılıklarından dolayı CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyemiz Sayın Berran Aydan’a ve doğasever Sayın Engin Zaman’a teşekkür ediyoruz. Bir daha böyle üzücü doğa katliamların yaşanmaması adına

Cumhuriyet Halk Partisi olarak konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunu duyururuz" dedi.

Orman katledildi! Binlerce asırlık ağaçları kestiler! Orman katledildi! Binlerce asırlık ağaçları kestiler!

Muhabir: Sertaç ÖZDEMİR