Birinci Amatör Küme gruplarında normal sezonun sonuna gelindi. 24’üncü haftası geride kalan Merkez grubunda son iki haftaya girilirken, 17’nci haftası oynanan Ereğli grubu ile 13’üncü hafta geçilen Çaycuma grubunda son hafta maçları oynanacak.

Merkez grubunda ilk 3 aynı zamanda Play-Off hattı Ayiçispor, Terakkispor, Üzülmezspor’dan oluşuyor. Ayiçispor 51 puanla ilk sırada yer alırken, Terakkispor 49 puanla ikinci, Üzülmezspor 44 puanla üçüncü basamağı oluşturdu. Play-Off potasının hemen ardından 4’üncü sırada 41 puanla Göbüspor ile 39 puanla Tersanespor geliyor.  Ayiçispor ile Terakkispor son iki maç öncesi Play-Off’u kesinleştirdi.

Grupta, 13 puanla son sıradaki Elvanpazarcıkspor ile 16 puanla 12’nci sıradaki Çatalağzı Demirspor matematiksel olarak küme düştü. 17 puanla düşme potasında yer alan 11’inci Capeti Merkez Atölyesispor ile 23 puanla 10’unu sıradaki Karadonspor arasındaki yarışı son iki maç belirleyecek. 6 puan önde olan Karadonspor avantajlı konumda.

Ereğli grubunda 43 puana sahip Zonguldak Ereğlispor, açık ara farkla lider. Ereğli ekibi, en yakın takipçisi Ortacıspor’a 12 puan fark attı. Liderin ardından 31 puanla Ortacıspor, 27 puanla Tepeören Gençlikspor geliyor. Bu sıralama, son hafta sonuçlar ne olursa olsun değişmeyecek. Dolayısıyla Zonguldak Ereğlispor lider, Ortacıspor ikinci takım olarak Play-Off’a yükselecek. 3’üncü sıradaki Tepeören Gençlikspor, Çaycuma grubu 3’üncüsü Velioğlu Gelişimspor’la birlikte ekstra final maçına kaldı.

Ereğli gruburda 8 puanla 8’inci Bayatspor ile 6 puanla son sıradaki Gümelispor küme düştü.

Çaycuma grubunda Perşembe Belediyespor 32 puanla lider. İkinci Filyos Ateşspor 30, üçüncü Velioğlu Gelişimspor 25 puana sahip. Perşembe Belediyespor ile Filyos Ateşspor ilk iki takım olarak Play-Off’u garantiledi. Bu iki takım arasında liderlik yarışı devam ediyor. 2 puan farkla sıralanan zirvenin iki takımı, son hafta maçında karşı karşıya gelecek.

Çaycuma grubunda 5 puanla 7’nci Devrek Bastonkentspor ile -2 puanla son sıradaki İstasyon Gemicilerspor küme düştü.

EKSTRA MAÇ OYNAYACAKLAR

Play-Off sistemi doğrultusunda Çaycuma grubu 3’üncüsü ile Ereğli grubu 3’üncüsü, Play-Off’a yükselecek 8’inci takımı belirlenmesi adına tek maç eleme usulü karşı karşıya gelecek.

Mevcut puan durumlarına göre Çaycuma’dan Velioğlu Gelişimspor ile Ereğli’den Tepeören Gençlikspor arasındaki oynanacak karşılaşmayı kazanan takım, adını Play-Off’a yazdıracak. Bu maç, gruplarda sezonun sona ermesinin ardından Zonguldak merkezde, tarafsız bir sahada oynanacak.

MERKEZ GRUBU 24. HAFTA SONUÇLARI

Tersanespor-Karamanspor: 5-2

Terakkispor-Zonguldak Gençlergücü: 2-0

Göbüspor-Ayiçispor: 2-3

Karadonspor-Üzülmezspor: 2-1

Capeti Merkez Atölyesi-Elvanpazarcıkspor: 1-1

Çatalağzı Demirspor-Karaelmasspor: 4-0

25. HAFTA MAÇLARI (6-7 MART)

Asmaspor-Terakkispor

Ayiçispor-Capeti Merkez Atölyesispor

Elvanpazarcıkspor-Tersanespor

Zonguldak Gençlergücü-Göbüspor

Karamanspor-Karadonspor

Üzülmezspor-Çatalağzı Demirspor

2U

EREĞLİ GRUBU 17’NCİ HAFTA SONUÇLARI

Zonguldak Ereğlispor-Balıspor: 5-3

Ereğli Demirspor-Ortacıspor: 2-6

Bayatspor-Kandilli Belediyespor: 3-1

Gümelispor-Sücüllü Yalıboyuspor: 4-5

Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak

18’İNCİ HAFTA MAÇLARI

Balıspor-Ereğli Demirspor

Sücüllü Yalıboyuspor-Zonguldak Ereğlispor

Kandilli Belediyespor-Gümelispor

Tepeören Gençlikspor-Bayatspor

Ç A C U M A

ÇAYCUMA GRUBU 13’ÜNCÜ HAFTA

Filyos Ateşspor-İstasyon Gemicilerspor: 3-0 (Hükmen)

Devrek Bastonkentspor-Filyos Ateşspor: 1-6

Kayıkçılar Gençlerbirliği-Velioğlu Gençlikspor: 0-1

Perşembe Belediyespor-Saltukovaspor: 3-0

14’ÜNCÜ HAFTA MAÇLARI

Filyos Ateşspor-Perşembe Belediyespor

Velioğlu Gelişimspor-Filyos Sefercikspor

İstasyon Gemicilerspor-Devrek Bastonkentspor

Saltukovaspor-Kayıkçılar Gençlerbirliği

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ