TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den katıldığı canlı yayında asgari ücret tahminlerini açıkladı. 'Sadece 10 bin TL ile kalmıyor' diyen Palandöken, tazminat hakları ve sigorta primleri gibi kalemlerle bunun yansımasının 14-15 bin TL olacağını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün ‘Temmuz’ aynı işaret ederek zam gelebileceğini söylemişti. Bugün ise TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Asgari ücret 10 bin TL olursa ne olur? Esnaf bunu kaldıramaz. Sadece 10 bin TL ile kalmıyor. Çalışanların tazminat hakları var, sigorta primleri var. Yansıması en az 14-15 bin TL olacak. Bu netice itibarıyla çalışanların artması onların daha rahat iş bulmasını da önlüyor. İnsanlar beş kişi çalıştıracağına iki kişi çalıştıracak." dedi.
Palandöken devamında "Önemli olan çalışılan yerin de güvenli olması, o yükü kaldırabilmesi. Çalışanlar tabii ki 10 bin TL'yi hak ediyor. Kiralar belli, kıymanın etin kilosu belli. Faturalar var, çocukların okul masrafları var. Tabii ki geçinmek çok zor. İnsanlar artık restoranda falan yemek yemiyor." şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu