Türk-İş, milyonlarca çalışanın beklediği rakamın "yaşanan ekonomik krize, ev kiralarına ve hayat pahalılığına göre güncellenmesini" talep ediyor.

Asgari ücret ara zammı, yaklaşık 8 milyon doğrudan çalışanı ve milyonlarca dolaylı etkileyen bir konu olduğu için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı saat 10.00'da başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde, Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı.

Toplantı basına kapalı olarak gerçekleşiyor ve Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları sunması bekleniyor.

Türk-İş, henüz bir rakam belirlenmemiş olsa da "Asgari ücretin günün şartlarına, yaşanan ekonomik krize, ev kiralarına ve hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz" diyor. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ise "İstihdamı aksatmayacak, sürdürülebilir ve dengeli bir tutarın belirlenmesini" istediklerini belirtmişti. (Haber Merkezi)

Şu anda asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira olarak uygulanıyor ve vergiler ile kesintiler düşüldüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruşa denk geliyor. (Haber Merkezi)

Fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapan işletmelere ceza yağdı Fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapan işletmelere ceza yağdı

Editör: Murat Barutçu