TTK’da 43 yıl hizmet vermiş olan ve çevresinde çok sevilip sayılan Hakkı Güney şimdilerde anılarıyla baş başa. Kendisini çok seven arkadaşlardı onu şöyle anlatıyorlar:

“1967 yılında Ordu dan Zonguldak’a TTK’da çalışmak için gelen Hakkı Güney TTK’nın bekçi alım sınavlarına girer daha sonra mülakatlara girip TTK’ya bekçi olarak girmeye hak kazanır.

Artık TTK’nın kadrolu bekçilerinden olan Hakkı Güney kurumun çeşitleri nöbet yerlerinde Bekçi olarak görevini sürdürür, birçok müessese müdürü ile birlikte görev yapan Hakkı Güney daha sonra ortaokul diplomasını açık öğretim sınavlarına girip alır ve TTK genel müdürlüğü Beyaz Saray binası genel müdür danışmanlığı memuru olarak görevine orada devam eder.

Görev sürecinde tam 18 genel müdür ile çalışan Hakkı Güney TTK ya 43 sene hizmet eder.

Birlikte çalıştığı genel müdürlerden sayısız anılarını anlatan güney TTK’nın en babacan en cana yakın Müdürünün Fuat Üçüncü olduğunu sürekli anlatırdı. Onunla geçen anılarını onun babacan ve içten tavırlarını, personeline sahip çıkan kollayan biri olduğunu sürekli çevresine anlattı.

Sayısız müessese Müdürleri, puantörler, Daire Müdürleri ve Genel müdür yardımcılarıyla çalışan Hakkı Güney hepsinden memnuniyetle bahsettive TTK’nınvefakar çalışan emekçilerinden biri oldu.

Zonguldak ne zaman bir Cumhurbaşkanı Başbakan veya Bakanlar gelse muhakkak önce TTK genel müdürlüğüne gelir Genel Müdürü ziyaret ederdi.Ziyaret esnasında onları kapıda karşılayan ise genel müdür danışman Memuru Hakkı Güney olurdu.

Acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor; Okula gitmek için evden ayrıldı, bir daha da dönmedi Acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor; Okula gitmek için evden ayrıldı, bir daha da dönmedi

Eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal bile Zonguldak’a geldiğinde ve TTK genel müdürlüğünü ziyaret ettiğinde, kapıda onu karşılayan,“Hoş geldiniz Sayın Cumhurbaşkanım buyurun” deyip tokalaşıp onu genel müdürün odasına götürmek için Asansöre bindiren Hakkı Güney idi.

Daha birçok Bakan ve Başbakanı kapıda karşılayan Danışmanlıkmemuru Hakkı Güney, uzun süre Yayla konağında nöbet tutmuş ve TTK’nın çeşitli yerlerinde görev yapmışbir eski bekçidir.

Çaydamar Merkez Atölyesi, TTK Genel müdürlüğü Beyaz Saray binası ve en son olarak da TTK sivil Savunma bölümünde görev yapmıştır.

Beyaz sarayda görev yaptığı surede, namaz saati geldiğinde Mescid bölümünde takunyalarıyla Abdestini alır, mescitte arkadaşlarıyla namazını kılardı.İş arkadaşlarıyla sohbet ve muhabbeti son derece iyiydi arada arkadaşlarıyla şakalaşır ve arkadaşları da ona şaka yaparlardı.

Yıl 2010’a geldiğinde Hakkı Güney 43 yıllık hizmetinin sonuna gelmiş oldu ve 65 yaş haddinden dolayı en son görev yaptığı TTK Merkez garajından emekli oldu.

Emekli olduktan sonra dahi Zonguldak çarşısında eski arkadaşlarını gördüğünde arkadaşları ona sarılır kucaklar,selamlaşır, hal hatır sorarlar onu özlediklerini söylerler ve hasbihal ederlerdi.

Emekli olduktan sonra dahi TTK’daki güzel anılarını anlatan ve unutamadığı kurumunu eski arkadaşlarına soran Hakkı Güney, ne yazık ki 2023 yılının 6 Şubat günü kalp krizi geçirerek kısmı felç oldu, tedavi sürecine girdi ve tedavisi 1,5 yıldır devam etmektedir. Bu aşamada arkadaşları kendisini unutmadı. Hastalığı boyunca TTK dan emekli olmuş iş arkadaşları sürekli Hakkı Güney’in durumu ile ilgilendiler ve rahatsızlığını sorup ondan yakınları aracılığıyla haber almaya devam ettiler.Allah’tan kendisine şifalar temenni ederiz.”

Hakkı Güney Ttk 2

Hakkı Güney Ttk 5

Hakkı Güney Ttk 4

Hakkı Güney Ttk 3

Muhabir: Sermet Aksu