Fevkani Köprü bilindiği gibi uyurduk olduğu öne sürülen bir çürük raporuna dayanılaraktan yıkılıyor. Ancak köprü üstünde çalışan iş makinelerinin her darbesinde ortaya çıkan demir ve çelik aksam ise pırıl pırıl. Ne bir çürüme ne bir korozyon var. Bu durumda da insan olanın vicdanı sızlıyor. Bu kente gönül vermiş, bu kentte doğup büyümüş ve Fevkani köprü ile ilgili anıları olanlar da bu duruma çok üzülüyor.

İşte böyle bir grup bir araya geldi ve mahkeme masraflarını karşılamak için kendi aralarında, yakın çevrelerine de duyurarak para topladılar ve yıkım konusunu adalete taşıdılar.

Konuyu adalete intikal ettirenlerden Zonguldaklı şair ve yazar bu konu üstünde şu açıklamayı yaptı:

“Bugün üç gündür, Fevkâni'ye duyulan vefa, sevgi, hakkaniyet uğruna açılan davaya müdahil olmak için, bir avuç insan adliyenin 4.kattaki İdari Mahkeme yazı işleri md.lüğüne geldi gitti. Meğer hiç de kolay değilmiş hak aramanın yolları; hem maddi, hem de manevi güç istiyormuş. Bu gücü birbirimizden, uzaktan, yakından telefonla, mesajla arayan Zonguldaklı güzel yüreklerden aldık. Buradan her birine ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Yalan raporlar, usulsüz ihalelerle Fevkâni kendini yıkımdan kurtaramasa da hakkını, acısını halk olarak hisseden, soran her kimse, onları da bir kenara yazsın istedik.

Zonguldaklı bir mühendisin bireysel başvurması dışında, biz de 6 kişi olarak müdahil olabilmek için 12 kişiden imece usulüyle toplanan 5800 TL nin 5220 TL sini ücret olarak ödedik. Artan 580 TL Yine istenme ihtimaline karşı yeddi eminde, yani bende duruyor İleriki günlerde, duruma göre ödenen bedelin bir miktarının geri ödenebilir olması da ayrı bir konu.

Manevi olduğu kadar, maddi destek verenlere minnet duygumu belirtmek ve teşekkür etmek için, bu kişiler kimler yazmak istedim.  Ortaya yazdığım bir yazı üzerine kendileri mesaj atarak yardımcı olmak istediler; ben, kişileri arayıp hiçbir talepte bulunmadım. O yüzden, haberimiz yoktu diyenlerimiz olabilir. (İsteyen, kişi başı ortalama 900 TL ödeme yaparak başvurabilir. Dediğim gibi, sonra bir kısmı iade ediliyormuş.) Faydası var veya yok; orası güzel yüreklerinize kalmış.

(Bu sabah saatlerinde Alaplı'dan, Ereğli Çevre Derneği başkanına ( Çetin Yılmaz )destek olmak için gelip, açılan davaya müdahil olmak isteyenler nerdeyse 30 kişiydi. Bir o kadar da yaşlı, genç arkalarındaydı. Tema gönüllüsü olarak 3 kişi oradaydık ve onların iki yıldır sürdürdükleri mücadeleye gıbta ile baktık. Son fotoğrafta da onlar var.

Masrafın karşılanması için dışardan para gönderenler:

Recep Perk, Ali Kansu, Hasibe Özgümüş, Mustafa Bilge, Tunç Çelebi, İrfan Gül, TC Sema Sazak Koç, Berran Aydan, Hürriyet Özçep, Gülden Işık, Arslan Bora Çakmak, Ümmühan Bilgin.

Yanımızda olan, Zeynep Yüksel Ünal, Fahri Bozbaş, Süreyya Çelebi arkadaşımıza da ayrıca çok teşekkürler. İyi ki varlar.”

Ekrem İmamoğlu’ndan Zonguldak’a mektup! Ekrem İmamoğlu’ndan Zonguldak’a mektup!

(Haber merkezi)

WhatsApp-Image-2023-10-26-at-11.51.31WhatsApp-Image-2023-10-26-at-11.51.31-(2)

WhatsApp-Image-2023-10-26-at-11.51.31-(1)

Editör: Murat Barutçu