Bugün, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksiti için ödeme süresi sona eriyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı duyuruda, araç sahiplerinin bu tarihe kadar ödeme yapmaması halinde aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödemeleri gerekecek. Ayrıca, Ek MTV ödemesi yapmayanların araçları muayene edilmeyecek ve trafikten çekilemeyecek, hurdaya atılamayacak ve yurt dışına çıkarılamayacak. Ayrıca, tescil kapatma işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan duyuruda, Ek MTV'nin ikinci taksiti için ödeme süresinin bugün sona ereceği hatırlatıldı. Bu düzenleme, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılmıştı. Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi 6 Eylül'de sona ermiş ve bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmişti. Hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmıştı.

ÖDEME NASIL YAPILACAK?

Düzenleme kapsamında ikinci taksitin ödeme süresi ise bugün mesai bitiminde sona erecek. Ek MTV'nin zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödemek zorunda kalacak.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

ÖDENMEMESİ HALİNDE O İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİREMEYECEKLER

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV'nin ödenmemesi durumunda araç muayeneleri yapılmayacak, trafikten çekme, hurdaya atma ve yurt dışına çıkarma işlemleri gerçekleştirilemeyecek. /Haber Merkezi

Karanlık sokaklar tehlike saçıyor! Veliler çözüm istiyor Karanlık sokaklar tehlike saçıyor! Veliler çözüm istiyor

Asgari ücrette azami kayıp Asgari ücrette azami kayıp

Editör: Murat Barutçu