Zonguldak’ta, Haziran 2022’den bu yana altyapı futbolunun gelişimine yönelik 5 ila 15 yaş aralığındaki çocuklara temel futbol eğitimleri veren Karaelmas Akademi Spor Kulübü bir ilke imza attı.

Siyah-Beyaz Akademi, kentte 2017 yılından bu yana yabancı dil eğitimine yönelik hizmet veren Amerikan Lıfe Dil Kursu ile “Eğitim İşbirliği Protokolü” imzaladı. Protokol kapsamında, Temmuz ayından itibaren belli başlı antrenman uygulamaları, tecrübeli ve profesyonel eğitmenler eşliğinde İngilizce diliyle yapılacak. Bu sayede çocuklar futbol ve İngilizceyi bir arada öğrenip hızlı bir gelişim gösterecek.

TÜRKİYE VE DÜNYADA UYGULANAN BİR MODEL

Altyapı futboluna yeni bir soluk getiren Karaelmas Akademi Spor Kulübü, bünyesindeki çocukların hem futbol, hem de sosyal yönden gelişimine katkı sunacak çok önemli bir projeye imza attı.

“İngilizce dilde futbol” adını taşıyan proje kapsamında, eğitimlerinin en verimli çağlarını yaşayan çocuklar, İngilizce diliyle antrenman yapacak.

Türkiye ve yurt dışında üst seviye birçok kulübün altyapıdaki çocukların gelişimlerine yönelik uyguladığı bu model, Karaelmas Akademi Spor Kulübü sayesinde Zonguldak’ta ilk defa uygulanacak.

Proje çerçevesinde, işbirliği protokolü sağlanan Amerikan Lıfe Dil Kursu’nun tecrübeli ve profesyonel eğitmenleri, Temmuz ayından itibaren haftanın belli günlerinde yapılacak antrenman uygulamalarında, teknik ekipte yer alan Mustafa Göktaş, Berkin Yavuz, Taner Çalova ve Munise Duran’a eşlik edecek.

İngilizce antrenman eğitimleri sadece yeşil sahayla sınırlı kalmayacak. Amerikan Life Dil Kursu’na yönlendirilecek çocuklar, burada uzman eğitmenlerce alacakları ekstra dil eğitimleriyle konuşma tekniklerini geliştirecek. Böylece antrenman sahasında yapılan pratik uygulamalar, teorik bilgi anlatımlarıyla daha da pekişip çocukların İngilizce anlama ve anlatım seviyeleri geliştirilecek.

Test yayını tamam, artık maç saati bekleniyor... İşte Serik Belediyespor-Zonguldak Kömürspor maçını yayınlayacak kanal! Test yayını tamam, artık maç saati bekleniyor... İşte Serik Belediyespor-Zonguldak Kömürspor maçını yayınlayacak kanal!

İlk etapta futbol branşında uygulanacak İngilizce antrenman projesi, yine akademi bünyesinde 2023-2024 sezonuyla birlikte açılması planlanan basketbol, voleybol, karate ve diğer birçok spor branşında da hayata geçirilecek.

SPOR VE SANAT İÇ İÇE

Bu arada Karaelmas Akademi Spor Kulübü, Amerikan Life Dil Kursu'nun yanı sıra kültür/sanat alanında da Arma Sanat Akademi’yle el sıkıştı.

Arma Sanat Akademi Koodinatörü Can Duranoğlu, protokol imzalarının atılmasının ardından yaptığı açıklamada, “Arma Sanat Akademi, eğitim misyonu olarak 'Sanat Evrenseldir' düşüncesini benimsemiştir. Sanat, her zaman içinde estetik bir kaygı taşır. Ve estetik her insanda olması gereken ve giderek evrimleşen yaşamsal bir eklentidir.

Bu aşamada Arma Sanat Akademi devreye girmektedir. Çocuklara istedikleri ve yetenekleri doğrultusun da profesyonel akademik kadrosu ile rehberlik etmektedir. Sanatsal estetik bilincini uluslararası düzeyde yakalamak için Zonguldak'ta öncülüğünü üstlendiğimiz Trinity College London Programı ile çocuklarımızı  neredeyse tüm dünyada geçerliliği bulunan eğitim programları ile buluşturmak ve sonuçlarını uluslararası sistemde belgelemesini sağlamaktır” ifadelerinde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

6B1A97166B1A97136B1A97066B1A96996B1A96926B1A96856B1A96816B1A9670

Editör: Hüseyin EKİNCİ