CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki göstererek, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'a anayasa kitapçığı fırlattı. Bu olayın ardından Adalet Bakanı Tunç, Bankoğlu'nun hareketini sert bir dille eleştirdi.

Bartın Halk Gazetesinde yer alan habere göre Adalet Bakanı Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yargıtay 3. Ceza Dairesince verilen kesin hükmün Anayasanın 84. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 136. Maddeleri uyarınca, TBMM Genel Kurulu’nda okunması sırasında Meclisi yöneten Meclis Başkanvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ’a yönelik çirkin hareket asla kabul edilemez" ifadelerini kullanarak, TBMM Başkanlık Kürsüsü'nün milli iradenin simgesi olduğunu vurguladı.

Mesai saatinde manikür pedikür! Bankamatik memurları! Aile şirketi! Yenen paralar! Mesai saatinde manikür pedikür! Bankamatik memurları! Aile şirketi! Yenen paralar!

Tunç, ayrıca "TBMM Genel Kurulu’nu yöneten Başkanlık Divanına saygı göstermek herkesin görevidir. Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır" şeklinde kınama mesajı verdi.

Bu açıklamanın ardından Bankoğlu, Adalet Bakanı Tunç'a sert bir şekilde karşılık verdi. Bankoğlu, "Milli irade lafını kullanacak son kişilersiniz! Milli iradeye saygısızlık arıyorsan depremde yerle bir olan Hatay halkının iradesini gasp edenlere bakacaksın; bir zamanlar mevkidaşın gibi Meclisi bombalayanlara övgüler dizip devletin en yetkili makamlarını işgal edenlere bakacaksın. Devran dönecek, katlettiğiniz hukuku mumla arayacaksınız" diyerek tepkisini dile getirdi. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu