Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin yeni takımı Zonguldak Spor Basket 67, 2023-2024 sezonu için toplandı. Yenilenen kadrosuyla bambaşka bir takım kimliğine bürünen kırmızı-lacivertli temsilcimiz, ilk kez mücadele edeceği ligin favorileri arasında gösteriliyor.

Geçen sezon Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde şampiyon olan teknik ekip ve kadroyu bir oyuncu dışında tamamen değiştiren Zonguldak Spor Basket 67, sil baştan takım kurdu.

Baş antrenörlüğe Barış Güney’i getiren Zonguldak Spor Basket 67’de, Mithat Özciğer ile Oğulcan Şehit yardımcı antrenör, Mehmet Kaya kondisyoner antrenör, Eşref Güner masör-fizyoterapist, Ahmet Şanda da menajer olarak ekibin geri kalan kısmını oluşturacak.

Güçlü bir teknik ekip kadro kuran Zonguldak Spor Basket 67’nin oyuncu kadrosunda ise birbirinden kalite isimler var.

Kırmızı-Lacivertli yönetim, baş antrenör Barış Güney’in raporu doğrultusunda, İzmit Belediyesi’nden forvet oyuncuları Deniz Aygül ile Betül Pehlivan, Tarsus Belediyesi’nden Amerikalı pivot Sasha, Elazığ İl Özel İdare Basketbol Kulübü’den oyun kurucular Yaren Gündüz ile Şenay Şale Sarısoy, Antalya Güneşi’nden şutör Sevgi Güleç ile asist kraliçesi Çisem İncel, Kırklaeli’den şutör Fahriye Bayraktar ile forvet Seda Öztürk, Karabulut Elazığ Basketbol’dan pivot Gülfer Tokatlı ile Güney’in altyapıdan öğrencileri olan Lal Kahraman ve Bengisu Ağın’ı renklerine kattı. Ayrıca geçen sezon ki kadroda yer alan ve yeniden sağlanan anlaşmayla birlikte Janset Büşra Sayım da yeni sezon kadrosuna dahil oldu.

Aralarında Milli deneyime sahip oyuncuların bulunduğu kadroda, en dikkat çekici isim Türkiye’de oynadığı tüm takımlarda şampiyonluk yaşayan Amerikalı pivot Sasha. Son olarak geçen sezon Tarsus Belediyesi’yle şampiyonluk yaşayan Amerikalı oyuncu, 7 Ağustos Pazartesi günü Zonguldak’a gelip takıma dahil olacak. Dev pivot, Zonguldak Spor Basket 67’de 67 numaralı formayı giyecek.

Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak

Teknik ekipten oyuncu kadrosuna varana kadar baştan aşağıya yenilenen Zonguldak Spor Basket 67, dün Zonguldak’ta toplandı. Kulüp Başkanı Kanat Tan ve yönetim kurulu üyelerinin eşlik ettiği takım için Alaborina Restaurant’ta tanışma yemeği düzenlendi.

Kırmızı-lacivertli takım, sağlık kontrolünden geçtikten sonra Eylül ayında başlayacak 2023-2024 sezonu hazırlıkları için antrenman uygulamalarına başlayacak.

Kulüp Başkanı Kanat Tan, yeni sezon hedefine ilişkin, “Emeğin Başkent’i Zonguldak’ta toplanarak, teknik kadromuz ve yeni oyuncularımızla birlikte tanışma yemeğinde bir araya geldik. Şimdiden büyük bir aile olduk. Aile olgusu bizi şampiyonluğu taşıyacaktır. Tek hedef noktamız Süper Lig. Şampiyonluğa inancımız tam. 24 Ağustos’ta fikstürümüz belli olacak. Ligimiz Eylül’de başlayacak. Büyük heyecan yaşıyoruz. Bu memlekete sporda tekrar eski günleri yaşatacağız.” açıklamasında bulundu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ