Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığında 2021-2024 döneminde görev alacak 7 merkez yönetim kurulu ile 7 şube yönetim kurulu işçi üyelerine mazbataları verildi.

Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı 2021-2024 dönemi ilk genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel başkanlığında Türkiye Taşkömürü Kurumu toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda merkez yönetim kurulu ile şube yönetim kurulu işçi üyeliklerine seçilenlere mazbataları takdim edildi.

Mazbata törenine; Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Kozlu Müessese Müdürü Nurettin Yılmaz, Üzülmez Müessese Müdürü Mehmet Murat Köseoğlu, Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu, Armutçuk Müessese Müdürü Ali Hekim, Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir ile üyeler katıldı.

Mazbata töreninde konuşan Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel, merkez yönetim ile şube yönetim kurulları işçi üyelerine yeni görevlerinde başarılar dileyerek şunları söyledi:

SEÇİMLER BÜYÜK BİR OLGUNLUK İÇİNDE YAPILDI

“Bilindiği gibi, sandığımız ve organlarında görev alacak işçi temsilcilerini belirleyen ve üç yılda bir yapılan seçimler 27 Mayıs 2021 tarihinde büyük bir olgunluk içinde yapılmıştır. 31 Mart 2021 günü başlayan seçim takvimi 7 Haziran 2021 tarihinde seçim sonuçlarının kesinleşmesiyle sona ermiştir. Sandık Yönetmeliğinin ‘Seçim Dönemleri’ başlıklı 26’ncı maddesi gereği oluşturulan Merkez Seçim Kurulu 7 seçim şubesinde çalışmalarını koordine etmiş ve denetlemiş, seçimlerin dürüst, adil, tarafsız ve demokratik bir şekilde gerçekleştirilmesi ve sonuçlandırılması için titiz ve objektif bir çalışma göstermiştir. Seçim dönemi içinde şube ve sandık seçim kurullarının aday ve seçmenlerin bilgilendirmeleri ve uymaları gereken hususlar hakkında 5 genelge hazırlanmıştır. 61 adayın yarıştığı seçimlerde seçmenler oylarını 7 seçim bölgesinde, 14 sandıkta kullanmıştır. 28 Mayıs 2021 tarihinde ilan edilen geçici listeye 2 seçim bölgesinden itirazlar olmuş, yapılan itirazlar Merkez Seçim Kurulu’nca değerlendirilerek sonuçlandırılmıştır.

SEÇİMİ KAZANAN 14 ARKADAŞIMI TEBRİK EDİYORUM

Bu kapsamda başta Amelebirliği personeli olmak üzere seçim ve sandık kurullarında görevli olanlara, TTK yetkilileri ile Zonguldak Valiliği, Kozlu, Ereğli ve Amasra kaymakamlık görevlilerine gösterdikleri üstün görev anlayışı ve fedakarlıkları için teşekkür ediyorum. Merkez Seçim Kurulu adına seçime katılan ve demokratik mücadele örneği veren 61 adaya teşekkür eder, seçimi kazanan 14 arkadaşıma tebriklerimi sunarım. Önümüzdeki 3 yıl boyunca Amelebirliği Yönetim Kurulu’nda ve Şube Yönetim Kurulu’nda görev yapacak işçi ve işveren üyelerimizle beraber Amelebirliğini, Sosyal ve Yardımlaşma Projelerinin öne çıkacağı, çağdaş, atılımcı ve yatırımcı hamlelerle daha iyi yerlere taşıyacağımıza dair inancımı ayrıca belirtmek isterim” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi