Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem üzerine 6 Şubat’tan bu yana derin bir sessizlik içindeki amatör futbol liglerinin akıbeti belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu, bölgesel ve yerel düzeyde uygulanan Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig, Birinci Amatör Küme, altyaş kategorilerinin 4-5 Mart tarihlerinde kaldığı yerden yeniden başlayacağını duyurdu.

Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye takımlarının yer aldığı Bölgesel Amatör Lig 2 ve 7’nci grupla ilgili karar henüz verilmedi. Bu iki grupta yer alan 28 takımdan 23’ü deprem bölgesindeki illeri temsil ediyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu tarafından amatör liglere dair yapılan açıklama şu şekilde:

“Bilindiği üzere ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sonrası Federasyonumuzun 09.02.2023 tarihli kararı ile tüm amatör müsabakaların Şubat ayı sonuna kadar ertelendiği açıklanmıştı.

OHAL ilan edilen (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye) illerimizde ve Bölgesel Amatör Lig 2. Grup ve 7. Grup müsabakaları haricindeki tüm illerde Bölgesel Amatör Lig, Yerel Amatör Lig ve Alt Yaş kategorileri müsabakaları 4-5 Mart 2023 tarihinden itibaren oynatılacaktır.

Detaylı açıklama daha sonra Federasyonumuz tarafından paylaşılacaktır. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ