Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem nedeniyle ara verilen Bölgesel Amatör Lig Mart ayında başlayacak. 5 Mart, muhtemel tarih olarak öne çıktı.

6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi üzerine araya giren bölgesel ve yerel futbol ligleriyle ilgili karar aşamasına gelindi. 17 Şubat’ta, TFF Amatör İşlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez başkanlığında toplanan TFF Amatör İşler Kurulu, yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lig ve deprem bölgesinde yer alan kulüplerin son durumu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

2 VE 7’NCİ GRUP DEPREM BÖLGESİ

14 gruptan oluşan Bölgesel Amatör Ligde 2 ve 7’nci grup, deprem dolayısıyla olağanüstü hal ilan edilen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Kilis ve Elazığ illerinden tam 23 takım var.

2’nci grupta yer alan takımlardan Elbistanspor ile İstiklal Spor Kahramanmaraş’ı, Arapgirspor, Yeşilyurt Belediyespor, İdmanyurduspor ve Akçadağspor Malatya’yı, Siverek Belediyespor ile Viranşehir Belediyespor Şanlıurfa’yı, Aksaray Gençlikspor ile Fırat Üniversitesi Elazığ’ı, Kahtaspor ile Adıyamanspor Adıyaman’ı temsil ediyor.

7’nci grupta ise, Adana temsilcilerini 1954 Futbol Kulübü, Vefaspor, Hadırlıgücü Amatör Spor Kulübü ve Ceyhanspor, Gaziantep temsilcilerini Araban Belediyespor ile Gaziantepgücüspor, Kilis temsilcisini Kilis Belediyespor, Hatay temsilcisini Antakya Belediyespor FK, Samandağ Gençlerbirliği ve 5 Temmuz İskenderunspor, Osmaniye temsilcisini Bahçespor oluşturuyor.

Deprem felaketini yakından hisseden ve çok sayıda can kaybı yaşayan takımlardan birçoğunun ligden çekilme kararı aldığı belirtildi. Çekilen takımlar üzerine söz konusu iki grupta uygulanacak prosedüre dair taslak, TFF Amatör İşler Kurulu tarafından hazırlandı.

Kurul’un, bu iki grubun akıbeti dışında ligin başlama tarihini de spor kamuoyuna duyurması bekleniyor. Edinilen bilgiler kapsamında Bölgesel Amatör Lig’in 5 Mart’ta kaldığı yerden başlaması kuvvetli ihtimal olarak görülüyor. Zaten tüm Bölgesel Amatör Lig takımları şuan 5 Mart’ta yoğunlaşmış durumda. Hazırlıklarını bu tarihi baz alarak sürdüren Bölgesel Amatör Lig temsilcileri, yine de kesin tarihin açıklanmasını bekliyor.

Bölgesel Amatör Lig’in başlama tarihinin netleşmesinin ardından yerel seviyede uygulanan Süper Amatör Lig, Birinci Amatör Küme ve altyapı liglerinin başlama tarihleri ise, futbol il temsilcilikleri tarafından belirlenecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ