Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, yeni yıl öncesi asgari ücrete ve emeklilere yapılacak zamlar öncesi uyarılarda bulunarak esnaflara çağrıda bulunarak "Yanlışa girmeyin" uyarısı yaptı.

Milyonlarca kişiyi etkileyecek enflasyon rakamları açıklandı! Milyonlarca kişiyi etkileyecek enflasyon rakamları açıklandı!

Zamlar sonrası her şeyin iki katına çıkması Türkiye'de gelenek haline geldiğini ifade eden Topaloğlu, "Artık bir gelenek oldu. Emekli zamları ve asgari ücretin arttığı dönemlerde her şeye iki kat daha fazla zam gelecek. Yani asgari ücretle yüzde 40 zam alacaksa piyasadaki fiyatlar yüzde 80 artacak. Bu Türkiye’de artık bir gelenek haline geldi. Biz buradan çağrı yapıyoruz. Bu yanlışa girmeyin. Gerçekten insanlar artık alım gücü iyice azadı düştü. Alamıyorlar insanlar artık yani. Dolayısıyla bu özellikle kamunun elinde olan ve yeniden değerlendirme dediğimiz zaman işte vergiler ve diğer kanun bütün Biliyorsunuz. Yüzde 58 civarında bir zam geliyor. Bu zamla beraber piyasadaki her şeyde ocaktan sonra beni öyle düşünüyorum. Yüzde elli zamlanacaktır. Bu vatandaşın belini daha çok bükecek. Yani vatandaşı alsınlar bir yerde kaşıkla veriyor kepçeyle geriye alınıyor. Çünkü herkes o zamları bahane ederek işte minibüs ediyor. Ekmek fırıncılığı yapıyor. Sokaktaki diğer esnafımız da işte  zam oldu diyor. Biz ne yapacağız diyorlar. Yani piyasaya vatandaş yüzde kırk zam alıyorsa piyasa yüzde seksen zamlanıyor. Biz eee yılbaşından sonra daha yoksullaşacağız diye düşünüyorum" dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-12-21-at-10.44.46

Editör: Murat Barutçu