Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde ilk sezonunu yaşayan Alaplı Belediyespor harikalar yaratmaya devam ediyor. Sezon başında ekonomik nedenlerden ötürü ligden çekilmenin eşiğine kadar gelen fakat taraftar ve camianın baskısıyla bu karardan son anda geri adım atan Alaplı Belediyespor, kısa sürede kurduğu mütevazı takımla  lige giriş yaptı.

Mücadele ettiği 6’ncı grupta “ligde kalıcı olmak” adına bir hedef ortaya koyan Alaplı Belediyespor, ilk 7 haftalık periyotta, Türk futbolunun köklü kulübü Eskişehirspor ile Ereğli Belediyespor, 1926 Polatlı Belediyespor ve Çilimli Belediyespor gibi Bölgesel Amatör Lig’in müdavim ve yüksek bütçeli takımları arasında dikkat çekmeyi başardı.

Alt ligden yükselip de kısa zamanda zirveyi zorlayan bir takım profili ortaya koyan “ender takımlardan” olan Alaplı Belediyespor, geride kalan haftalarda oynadığı maçların 5’ini galibiyetle noktalayıp sadece 2’sinden yenilgiyle ayrıldı.

Sezona 3-0 hükmen Kozlu Belediyespor galibiyetiyle başlayan, peşine aldığı 5-2’lik Eskişehir Yunusemrespor galibiyetinin ardından üst üstte iki hafta mağlup oldu. Puan sessizliğiyle geçilen 3 ve 4’üncü haftada Sincan Belediyespor’a 2-1, Kaynaşlı Belediyespor’a 4-2 mağlup olan sarı-mavi takım, iki maçlık yenilgi serisi sonrası 3 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

3 maçlık bu periyotta Alaplı, üstüne üstlük farklı galibiyet skorları elde ederek “en fazla gol atan takım” unvanı kazandı.

Alaplı’nın Başkent Ankara’da 4-1 kazandığı Gölbaşı Belediyespor galibiyetiyle başlayan 3 maçlık yenilmezlik serisi, sonrasında Kırşehir Gençlik Hizmetleri (6-1) ve Ereğli Belediyespor (3-1) galibiyetleriyle devam etti. Özellikle dün alınan Ereğli galibiyeti, büyük ses getirdi.

3 maçtan 9 puan çıkan bu maçlarda Gökmen Başoğlu’nun öğrencileri, rakip ağlara tam 13 gol bıraktı.

LİDERİN 4 PUAN GERİSİNDE

7 maçta 15 puan toplayan Alaplı Belediyespor, 8’inci haftaya 15 puanla 4’üncü sırada girdi. Sarı-Mavi takım, 16 puanla 2 ve 3’üncü sırada yer alan 1926 Polatlı Belediyespor ile Çilimli Belediyespor’un 1, 19 puanla lider Eskişehirspor’un ise 4 puan gerisinde yer alıyor.

Alaplı Belediyespor’un yıldızını Ankara Demirspor kaptı... Forma giydi, imzayı attı Alaplı Belediyespor’un yıldızını Ankara Demirspor kaptı... Forma giydi, imzayı attı

BU HAFTA ESKİŞEHİR MAÇI VAR

3 maçlık müthiş çıkışla zirveye doğru hızlı bir tırmanış sergileyen Alaplı Belediyespor, 8’inci hafta mücadelesini yenilgisiz lider Eskişehirspor’a karşı verecek. 3 Aralık Pazar günkü karşılaşma, saat 14.00’te Eskişehir Stadı’nda oynanacak. Eskişehir ekibi, oynadığı 7 maçın 6’sını galibiyet, 1’ini berabere tamamladı. Evinde 3 maça çıkan kırmızı-siyahlılar, taraftarının önünde 3 maçı da kazandı.

Alaplı Belediyespor, zorlu deplasmanda yenilgisiz rakibini yenerse her yönden büyük bir iş başarmış olacak. Olası galibiyetle rakibinin yenilmezlik serisine son verecek olan Alaplı ekibi, aradaki puan farkını 1’e düşürüp liderlik yolunda büyük bir avantaj kazanacak.

EN GOLCÜ TAKIM

Ligin yeni takımı, 7’nci haftayı “en golcü takım” unvanıyla geride bıraktı. Alaplı ekibinin 7 maçta rakip ağlara attığı gol sayısı 24. Maç başına 3,4 gol ortalamasıyla oynayan Gökmen Başoğlu’nun takımı, bir yandan zirveyi zorlarken, diğer yandan da golcü bir takım kimliği ortaya koyuyor.

Bu kategoride Alaplı’nın ardından 15’er golle Eskişehirspor ile Ereğli Belediyespor, 14 golle 1926 Çilimli Belediyespor geliyor.

SPOR SERVİSİ

puan1-11puan2-4

Editör: Hüseyin EKİNCİ