15 Ocak 2026 Perşembe günü imzalanan protokole Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Gümeli Belediye Başkanı Aytaç Tosun imza attı.

YÜKÜMLÜLER KAMU HİZMETLERİNDE GÖREV ALACAK

İmzalanan protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler, kamu kurumlarına ait uygun birimlerde ve hizmet alanlarında çalıştırılarak topluma faydalı faaliyetlerde bulunacak.

GÖREV ALANLARI BELİRLENDİ

Aşkar’dan Bürokrasi ve Eğitime Tokat Gibi Sözler
Aşkar’dan Bürokrasi ve Eğitime Tokat Gibi Sözler
İçeriği Görüntüle

Protokol doğrultusunda yükümlüler; çevre düzenlemesi, temizlik, bakım ve onarım gibi alanlarda görev alacak. Bu uygulama ile yükümlülerin topluma kazandırılması hedeflenirken, kamu hizmetlerinin ek maliyet oluşturmadan yerine getirilmesi sağlanacak.

BAŞSAVCI ERBAŞ’TAN AÇIKLAMA

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, kamu hizmeti cezasının yükümlünün toplumsal hayata katılımını sağlayarak iyileştirilmesini ve topluma yeniden kazandırılmasını amaçladığını söyledi. Erbaş, “Bu uygulama ile hem toplum vicdanı rahatlıyor hem de mağdurun hukuka ve topluma olan güveni güçleniyor” dedi.

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR

Başsavcı Erbaş, protokole verdikleri katkı ve desteklerden dolayı Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal’a, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e ve Gümeli Belediye Başkanı Aytaç Tosun’a teşekkür etti.

Kaynak: İHA