Başkan Tekin, Polatlı Belediyespor maçında yaşananları kınadı Başkan Tekin, Polatlı Belediyespor maçında yaşananları kınadı

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Altan Güngör, Alaplı’ya yapılacağı duyurulan cezaevi ile ilgili açıklama yaptı. Proje hakkında bilgi veren Güngör, “Önümüzdeki dönemin en büyük hizmetlerinden birisi olmuş olacak.” dedi.

Başkan Güngör; “Alaplı Mollabey Köyü istikametine yapılacak olan cezaevinde herkesin kalamayacağını sadece meslek edindirmek üzere teşvik edilmiş kişiler kalacak burada. Bunların işleyişi cezaevinde tutanaklarla sabit. Bunu devlet ayırt ediyor zaten. Buna benzer bir çok açık cezaevleri var. Ama burası açık cezaevi değil. Burası iş yurdu mahiyetinde bir ceza evi olacak. Yani buraya gelen bir mahkum meslek sahibi olarak çıkacak. Hem oradaki cezaevine katkı sağlayacak hem de topluma katkı sağlamış olacak. Hiç olmasa 450 kişilik bir kapasitesi olacak. Bu da ortalama 250 personel demek. Bu da cezaevi yapılan yerde yeni bir yatırım planı demek. Bununla birlikte Mollabey mevkisine yapılacak olan cezaevi sayesiyle bizde Mollabey alternatif yolunu karayolunun ağına aldırmak istiyoruz. Bu ne demek. Burası karayolu ağına alınırsa sıcak asfaltından tutunda, bariyerinden, ışıklandırmaya, çizgilerine ve tüm sorumlulukları karayoluna geçecek. Peki nasıl geçecek; Kaptaş istikametinden Alaplı’ya gelen bir yol var. Ormanlı Alaplı yolu. O yolu Kaptaş’tan Kocaliye ordan Bektaşlı ve oradan da Mollabey’e cezaevini baz alacak şekilde alternatif yola bağlamayı düşünüyoruz. Bu sayede 12 km’lik yol ağını karayoluna devretmeyi planlıyoruz. Özel idaremiz böylelikle 12 km yere yapacakları masrafları başka yerlere yapma fırsatını yakalamış olacak. Böylelikle bu da önümüzdeki dönemin en büyük hizmetlerinden birisi olmuş olacak.” dedi.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA