Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) taraından 2010 yılından bu yana yarı profesyonel lig olarak uygulanan Bölgesel Amatör Lig’den çekilme kararı alan Alaplı Belediyespor, bu kararı resmiyete döktüğü takdirde ceza alacak.

Transfer maliyetleri ve harcama kalemlerinin artmasını gerekçe gösterip ilk kez mücadele edeceği Bölgesel Amatör Lig’den çekilme kararı alan Alaplı Belediyespor’da, yönetimin bu radikal kararı, ilçede özellikle taraftar arasında büyük infial oluşturdu.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in, ligden çekilmeye yönelik dün akşam gerekçeleriyle birlikte yaptığı açıklamanın altına yorum üzerine yorum atan Alaplı Belediyespor taraftarı, geçen sezon futbolcusundan hocasına, yönetiminden taraftarına kadar tüm herkesin harcadığı onca emeğe ve alın terine yazık olacağını, daha da önemlisi Alaplı Belediyespor gibi büyük bir kulüp ve camiaya şartlar her ne olursa olsun ligden çekilmenin hiç yakışmayacağını, dolayısıyla çekilme kararının bir kez daha gözden geçirilip biran evvel vazgeçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

STATÜ KAPSAMINDA CEZA VERİLECEK

Zonguldakspor’un mücadele edeceği Süper Lig 14 takımla oynanacak... 4 takım küme düşecek Zonguldakspor’un mücadele edeceği Süper Lig 14 takımla oynanacak... 4 takım küme düşecek

Şimdilik yazılı açıklamadan ibaret olan ve henüz resmiyet kazanmayan ligden çekilme kararı, ilerleyen günlerde TFF’ye yapılacak başvuruyla resmiyete dökülürse, Alaplı Belediyespor Kulübü TFF tarafından cezalandırılacak.

ŞAMPİYONLUK GEÇERLİLİĞİNİ KAYBEDECEK

Pekâlâ, bu durumda Alaplı Belediyespor’a hangi cezai işlem uygulanacak? Bölgesel Amatör Lig statüsünde belirtilen “Katılım şartları” maddesinin 4’üncü fıkrası kapsamında Alaplı Belediyespor, hem bu sezon yıllardır hayalini kurduğu Bölgesel Amatör Ligden mahrum kalacak, hem de katılması halinde 2023-2024 Süper Amatör Lig sezonunda şampiyon olsa bile, bir sonraki 2024-2025 sezonunda katılım hakkı olmasına rağmen Bölgesel Amatör Lige hiçbir şekilde alınmayacak.

Şampiyonluğu geçersiz sayılacak Alaplı Belediyespor terfi hakkından olacağı gibi, 2023-2024 Süper Amatör Lig sezonunu ikinci sırada bitiren takım, Alaplı Belediyespor’un yerine direkt olarak Bölgesel Amatör Lige yükselecek.

Öte yandan, Bölgesel Amatör Lig’de üç takımla temsil edilen Zonguldak’ın takım sayısı, Alaplı Belediyespor’un çekilmesi halinde 2023-2024 sezonunda iki takıma düşecek. Alt ligden her hangi bir takımın Bölgesel Amatör Lige dahil edilmesi söz konusu olmayacak.

TFF’NİN LİGDEN ÇEKİLEN TAKIMLARA İLİŞKİN BELİRTTİ MADDE

MADDE 3 –BÖLGESEL AMATÖR LİG’İN OLUŞUMU VE KATILIM ŞARTLARI

2022-2023 sezonunda BAL’a katılım hakkını elde etmekle birlikte bu hakkı kullanmayarak yerel lige katılan kulüpler, 2022-2023 sezonunda BAL’a çıkma hakkını tekrar elde ettiği takdirde 2023-2024 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de yer alamaz ve 2022-2023 sezonu en üst büyükler ligi puan sıralamasına göre başarılı olan kulüpler bu kulüplerin yerine Bölgesel Amatör Lig’e alınır.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ