Brent petrol ve dolar kurundaki dalgalanmalar, KDV ve ÖTV oranlarındaki artışlar, benzin ve motorin fiyatlarında sürekli değişikliklere neden oluyor. Son olarak, 14 Kasım'da 1 lira 64 kuruşluk bir indirim yapılan motorine, 16 Kasım'da 1 lira 14 kuruşluk bir zam geldi.

Sektör kaynaklarına göre, akaryakıt fiyatlarına bir ÖTV zammı daha bekleniyor. Hatırlanacağı üzere, 16 Temmuz'da kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseltilmişti. Bu ÖTV artışının ardından benzin ve motorin fiyatlarında 6 lira civarında bir artış yaşanmıştı.

16 Temmuz tarihinde İstanbul Avrupa Yakası'nda benzinin litre fiyatı 34,01 TL iken motorin litre fiyatı 32,36 TL olmuştu.

ÖTV zammı beklentisinin yanı sıra, Brent petrol ve dolar kurundaki dalgalanmaların etkisiyle akaryakıt fiyatlarının önümüzdeki günlerde daha fazla değişebileceği öngörülüyor.

Sektör kaynaklarının aktardığına göre göre akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı bekleniyor.

Buna göre yılsonuna kadar ÖTV tutarı benzinde 7,526 TL, motorinde 7,055 TL ve otogazda 5,778 TL artırılacak. Katma Değer Vergisi (KDV/Yüzde 20) dâhil edildiğinde pompa satış fiyatı da artacak.

Laf salatası üretiyoruz; Fahiş fiyatla mücadele 1 yıldır konuşuluyor, başka bir şey yok Laf salatası üretiyoruz; Fahiş fiyatla mücadele 1 yıldır konuşuluyor, başka bir şey yok

Benzinin litre fiyatına 9,03 TL, motorine 8,47 TL ve oto gaza 6,93 TL vergi zammı gelecek. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu