Yeni yıl gelmeden akaryakıtta alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarında artışa gidiliyor. Sektöre yakın kaynakların aktardığına göre; 3 Ocak itibarıyla benzinin ve mazotun litresi üzerinden minimum 2,75 TL ÖTV alınacak.

Fahiş fiyata 11 milyon ceza yolda! İşyeri kapatma cezası da var Fahiş fiyata 11 milyon ceza yolda! İşyeri kapatma cezası da var

Ulusal basında yer alan haberlere göre döviz kurundaki rekor üzerine rekor ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da vurdu. Son olarak motorine, 22 Aralık tarihinden itibaren 1 lira 61 kuruş olmak üzere zam yapıldı. 20 Aralık'ta da benzine 1 lira 48 kuruşluk bir zam gelmişti.

Sektör kaynaklarına göre, 3 ocak 2024 Çarşamba günü, mazot ve benzine minimum 2,75 TL özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı yapılacak.

14 Mayıs seçimleri öncesi benzin litre fiyatı 19,76, motorin litre fiyatı da 18,58 liradan satılıyordu. Seçimlerden bugüne kadar benzine yaklaşık 14 lira 60 kuruş, motorine de yaklaşık 20 lira zam geldi. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu