Çaycuma ilçesinde AK Parti Çaycuma Gençlik Kolları Başkanlığı 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü dolayısıyla “Bir Kase Hoşaf, Bir Dilim Ekmek” etkinliği düzenledi.

Atatürk Anıtı önünde stant açan gençlik kolları, vatandaşlara ikramda bulunarak, cadde üzerinde bulunan esnafı tek tek dolaşarak “bir kase hoşaf, bir dilim ekmek” dağıttı.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hanifi Gökben, gençlik kolları olarak düzenledikleri etkinlik hakkında bilgiler verirken, "18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir." dedi.

Çanakkale Savaşı sırasında asker öğünü olarak verilen hoşaf ve ekmeği o günü yad etmek adına etkinlik düzenlediklerini söyleyerek, “18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale'de kutsal değerlerimiz uğruna, tüm olumsuzluklara karşı canı pahasına çarpışan kahraman ordumuz ile yüce milletimiz, kara ve deniz savaşlarında düşman kuvvetlerine 'Çanakkale Geçilmez' dedirterek, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip, vatan ve bayrağına sahip çıkmıştır.

Vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını seve seve feda eden ve bu güzel yurdumuzu bizlere emanet eden Aziz Şehitlerimiz; tün dünyaya milletimizin bağımsızlığını ilan etmiştir.

Aziz milletimizin, tarihin her döneminde gösterdiği eşsiz kahramanlıklar, tarihe altın harflerle yazdırdığı destanlar, hürriyet ve istiklal uğruna sergilediğiniz ulvi ruh örnekleri, bizler için her zaman gurur ve onur kaynağı olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; Bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” diye konuştu. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi