İYİ Parti’de istifalar nedeniyle il yönetimi düştü İYİ Parti’de istifalar nedeniyle il yönetimi düştü

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için geri sayım başladı. Bu kapsamda, Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adaylıkları büyük merak konusuydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında son 24 saate kadar iki isim vardı.

Mynet’in haberine göre;

ERDOĞAN TEBLİĞ ETTİ:

Dün akşam AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u arayarak adaylığını tebliğ etti. Bugün Haliç'te yapılacak toplantıda Murat Kurum'un adaylığı kamuoyuna duyurulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada İstanbul adayı için bugün, Ankara adayı için ise 15 Ocak'ı işaret etmişti.

KURUM’DAN İLK AÇIKLAMA:

Murat Kurum'un adaylığı sonrasında yaptığı ilk açıklamada şunları ifade etti:

"Ekibimizle tüm arkadaşlarımızla birlikte çıkacağız. 16 milyon İstanbullu için çıkacağız. İstanbul'un karmaşasını, düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldıracağız."

AK Parti'nin İstanbul adaylığı için birçok isim konuşuldu. Bunlardan bazıları Ali Yerlikaya, Adil Karaismailoğlu, Mehmet Tevfik Göksu ve son olarak Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'dı.

Ergün Turan'ın ismi son haftaya kadar gündemdeydi. Murat Kurum ve Ergün Turan arasında anketler yapıldı. Ergün Turan'ın Trabzonlu olması, TOKİ tecrübesi olması son iki isimden biri olmasında önemli rol oynadı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, adayın açıklanacağı tarih olan 7 Ocak öncesi, bir haftada gündeme geldi. Kamuoyunda Ali Yerlikaya lehine oluşan hava değerlendirildi. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Murat Kurum'da karar kıldı.

Bakanlığı dönemindeki TOKİ hamleleri ve deprem bölgesindeki çalışmalarıyla dikkat çeken Murat Kurum da İstanbul için çok güçlü bir aday oldu. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu