ZONSİAD’dan davet ZONSİAD’dan davet

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, İl genel Meclisi üyeleri ile birlikte parti binasında toplantı gerçekleştirdi. Toplantı öncesi dün yaşanan felaketle ilgili konuşan Çağlayan değerlendirmelerde bulundu.

Zonguldak Halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Çağlayan, fırtına nedeniyle can kayıplarından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, meydana gelen hasarlarla ilgili olarak, yaraların en hızlı şekilde sarılacağını söyledi.

Çağlayan açıklamasında şunları söyledi: “Meclis üyelerimizle beraber İl Genel Meclisi yeni toplantımızı yapıyoruz. Hepinizin de bildiği üzere bu ay il genel meclisimizin de  yoğun çalışmaları mevcuttu. Bütçe çalışmaları mevcuttu. Onların sonuna geldik.  Oluşturulan bütçemizin inşallah Zonguldak'ın hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Bu vesileyle de dün Zonguldak'ımızda yaşanan artık fırtınanın da üzerinde Tornado denilebilecek seviyede çok ciddi  yüksek özellikle şehrin yükseklerinde ve bazı kısımlarında yaşanan Fırtınanın hatta ve hatta kasırganın da üzerine çıkan bir durum söz konusu yaşadık. Zonguldak'ımıza geçmiş olsun diyoruz. Allah beterlerinden saklasın diyoruz.

Tabii maddi kayıplarımız hiç önemli değil. Arkadaşlarımızla birlikte devletimiz bunun altından kalkacaktır. Yaralar en yakın zamanda en hızlı şekilde sarılacaktır. Kayıplarımız var. Onlara Allah'tan rahmetler diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Merkezde çok fazla bir problem yaşamadık. Çok şükür ki dere seviyesi tam köprülerin altında kaldı: Bu ıslahların yapılması buna çok ciddi sebebiyet verdi. Elektrikten dolayı vatandaşlarımızın yaşadığı bir mağduriyet var. Üzerindeyiz çalışıyoruz. Köy yollarımız da kapalı yol yok. Bir iki tane sadece göçme var. Onları el birliğiyle halledeceğiz.

Fakat  en üzücü olan kısmı şu anda ulaşılamayan da  vatandaşlarımız var. Bugün bir tanesinin daha naaşına  ulaşıldı. Allah'tan rahmet diliyoruz. Rabb'im bir daha böyle şeyler yaşatmasın.  Yetkililerden aldığımız bilgiler çerçevesinde bugün itibariyle şiddetini yitirdi. Biraz yağış olacak. Sayın Bakanımız, İçişleri Bakanımız dün gece Antalya'da olmasına rağmen yaşadığımız durumdan dolayı dün gece saat iki civarlarında şehrimize geldi. Saat sabah altıya kadar Ereğli'de incelemelerde bulundu. Çalışmalarını yaptı. Brifingini aldı. Gerek Talimatını verdi. Bizlere de birçok ciddi seviyede destek oluyor. Cumhurbaşkanımız hakeza belediye başkanımızı aradı. İçişleri Bakanımızı aradı şehrimizle ilgili bilgiler aldı. O da  titizlikle durumun üzerinde çalışıyorlar. Allah bir daha yaşatmasın diyor. Bütün Zonguldak'ımıza geçmiş dileklerinde bulunuyoruz” dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

1 Denizciden acı haber! Cansız bedenine ulaşıldı! 1 Denizciden acı haber! Cansız bedenine ulaşıldı!

WhatsApp-Image-2023-11-20-at-13.33.28

Mendireğe çarparak battı! 12 Denizci kayıp! Mendireğe çarparak battı! 12 Denizci kayıp!

WhatsApp-Image-2023-11-20-at-13.33.54

Mahalleli isyanda  20 saattir elektrik yok Mahalleli isyanda 20 saattir elektrik yok

Sahil çöple doldu, ekipler seferber oldu Sahil çöple doldu, ekipler seferber oldu

Editör: Murat Barutçu