2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarına yüzde 49,25, SSK ve BAĞ-KUR aylıklarına ise yüzde 37.57 oranında zam açıklanmıştı. Ancak arada 11,7 puanlık fark oluşmasıyla ilave zam gündeme geldi. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren en düşük emekli maaşı artışı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni en düşük emekli maaşını açıkladı. Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Erdoğan; SSK ve Bağ-Kur emekli maaşına yüzde 5 ilave zam yapılacağını açıkladı. Yapılan ek zammın ardından tepkiler peş peşe geldi.

Yapılan zammı sosyal medya hesabından Zonguldaklı vatandaşlarla paylaşan Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’na tepki yağdı. Çolakoğlu paylaşımında, “SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 artış uygulayacağız. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkartıyoruz.”  İfadelerinin yer aldığı görsele yer verdi.

Çolakoğlu’nun paylaşımının ardından adeta tepki yağdı. Vatandaşların gösterdiği bazı tepkiler şu şekilde:

“Sayın vekilim böyle bir paylaşım size hiç yakışmadı yorumları okuyun herkes tepkili bunun cvbini emekli 31 Mart'ta mutlaka sandıkta verecektir bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

“Sayın vekil Bir insanın gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım gibi yaşam için zorunlu ihtiyaçlarını günün ekonomik koşullarına göre asgari düzeyde karşılamaya yetecek paraya asgarî ücret denir peki emekli gıda kira giyim sağlık ulaşımı yok mu emekliyi yok sayıp böyle bir paylaşım yapmak yerine sizler vekil olarak seçildiniz bir olup keşke kendinize yapılan zamları onaylarken vatandaşlarında haklarını savunup hak edilen maaşlarını almaları için mücadele etseydiniz..”

“Sayın vekil; Göğsünü gere gere bu paylaşımı yapabiliyorsun ya vallahi bravo sana. Kesinlikle kaybedeceğiniz seçimi muhalefetin yanlış siyasi çizgisi ve emeklilerin vefalı tutumundan dolayı kazandınız. Enflasyonun bütün faturasını emeklinin sırtına yüklediniz. Emekli gerektiğinde vefa gösterir ama zamanı geldiğinde de vefasızlık yapanın cezasını keser emekli bunu unutmaz.”

“İnsan utanır be SSK emeklisiyle dalga geçiyorlar 31 Mart’ta bizde bunun karşılığını vereceğiz.”

“Hazine boş galiba boşsa SSK emeklisi bitirmedi tabi ki sorumlu olanlar bitirdi biz sizi mahcup etmedik ama siz bizleri bitirdiniz yazıklar olsun”

“Dalgamı geçiyorsunuz? Çalışırken 2008 de çıkardığınız kanunla % 61 den % 31 e düşündüğünüz kat sayılar ile emeklileri en düşük maaşa mahkum ettiniz. Yarından itibaren ak ye üye olan emeklilerin derhal istifa etmeleri gerekir. Bu seçim AKP’nin güven oylaması olacaktır.”

“Sizde kendinizle gurur duyuyorsunuz patronlara gelince vergi affı yaparsınız emekli ye gelince para yok.”

“Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısından SGK ve Bağ-Kur emeklilerine “yüzde 5”oranında ek zam çıkması, aylık 15 bin TL seviyesini aşan açlık sınırının da çok altında maaşlarla yaşamaya çalışan milyonlarca emeklimizi büyük hayal kırıklığına uğratmıştır.

Bu enflasyon karşısında, bu hayat pahalılığında bu rakamlarla geçinebilmek asla mümkün değildir.

Vatandaşımızın sosyal yardımlara muhtaç olmadan yaşamını sürdürebilme gücüne sahip olması, son derece hayati bir konudur.

Yeniden Refah Partisi olarak Hükümet’e Şeyh Edebali’nin "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" sözünü ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’ın 54. Hükümet döneminde emeklimize verdiği yüzde 300’lere varan maaş zamlarını hatırlatıyoruz.

Bu vesileyle iktidarı bir kez daha “önce millet” anlayışıyla hareket etmeye çağırıyoruz.”

“Sayın vekil olan üstü bir şey vermiş gibi birde paylaşım yapıyorsunuz kendi vekil maşınınızı hemen bir el kaldırıp hallediyorsunuz memur emeklisinden bizim ne farkımız var ben 8443 gun pirim ödedim memurla memur emeklisiyle imamlarla murtarlarla devam etsin 31 Mart’ta”

“Sayın vekilim 10bin lira verdiğiniz sizce emekliye revamı yani ben senelerdir Özel maden ocaklarında çalıştım benimde 10bin lira oldu ama hiç çalışmamış dışardan ödeme yapmış emekli olmuşta 10bin lira emekli maaşı alacak bu revamı şimdi sayın vekilim benim 2 kız çocuğum ünüversitede okuyor ben bu 10bin lirayla çocuklarımımı okutayım market elektrik su telefon parası kömür parası ve borçmu ödeyeyim ben bu işin içinden çıkamıyorum yani bizler yemeyelim sosyal hayatımız olmasın yani affına sığınıyorum sayın vekilim Biz en düşük emekli maaşı alanlar ölelimmi dün çaycumada kiralık ev sordum 8 bin ile 10 bin üzeri ev kiraları yani biz endüşük emekli maaşından bile yüksek ev kiraları inşaallah buna güzel bir çözüm bulursunuz iktidar olarak ve ak partim olarak saygı ve sevgilerimi sunarım sayın vekilim Allaha emanet olunuz.”

“Vekilim memura 12 milyon seyyanen zam, emekliye sadaka eğer ülke ekonomisi iyiyse herkese adalet,değilse herkese eşit dağıtım olmalı. Emekliler bu ülkenin yetimimi?”

“Bir AKP’li olarak utanıyorum sizin bu kararınızdan”

“Valla çok bu para harca harca bitmez sandığa yansır bu zamlar bu emekli unutmaz bunu”

Belediye Başkanının anne acısı: İpek Kabadayı vefat etti Belediye Başkanının anne acısı: İpek Kabadayı vefat etti

“Sayın vekilim çok büyük bir zam yaptı reis. Birazını hazineye bağış yapabiliriz emekliler olarak.”

“AKP Bir zamanlar milletin umuduydu şimdi ise milletin ummadığı oldu ama bizim gibi AKP’lilere ders oldu ama mutlaka bu dersin de bir sınavı vardır hem de çok yakın zamanda 31 Mart’ta emekliler bunu asla unutmaz tıpkı kurdun yediği ayazı unutmadığı gibi”

“Valla bu müjdeyi verirken adam utanır”

“Sayın vekilim zaten marketler on gündür verdiğinizden fazlasını zam yaptılar seçimde memurdan alırdınız oyu bakacağız”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2024-01-17-at-11.05.32

WhatsApp-Image-2024-01-17-at-11.06.04

WhatsApp-Image-2024-01-17-at-11.05.21

WhatsApp-Image-2024-01-17-at-11.06.21

Editör: Murat Barutçu