Zonguldak'ta cesedi ormanlık alanda yanmış halde bulunan Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani'nin, ölümünün ardından Afgan aile dün gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vezir Mohammad Nourtani'nin cesedinin bulunmasının üzüntüsü yaşayan eşi Gamergul Maliki (37), yaptığı açıklamada, Afganistan’a dönmek istemediklerini, döndükleri zaman ölümle karşı karşıya kalabileceklerini ifade etti.

“EŞİMİN BABASI BİZE ZARAR VEREBİLİRDİ”

Maliki, Afganistan’dan, savaşın yanı sıra eşinin ailesinin baskıları yüzünden kaçtıklarını ifade eden Gamergul Maliki, ülkelerine döndükleri zaman öldürülebileceklerini vurgulayarak, “Benim eşimin babası kendi yerine benim eşimi savaşa gönderiyormuş. Abisi ve kardeşleri yerine de savaşa gönderiyormuş. Benim eşim bu durumda daha fazla kalmak istemediği için Türkiye’ye geldi. Kaçtığı için Herat’a geldi ve evlendik. Babam ‘Kaçın’ dedi. Çünkü eşimin babası bize zarar verebilirdi. İran’a da gittik.” dedi.

TÜRKİYE’Yİ UMUT OLARAK GÖRMÜŞLERDİ

Zonguldaklı 6. sınıf öğrencisi Ayşe’den çığır açacak buluş! Gıdada büyük tasarruf sağlayacak! Zonguldaklı 6. sınıf öğrencisi Ayşe’den çığır açacak buluş! Gıdada büyük tasarruf sağlayacak!

Eşinin babasının kendilerine zarar verebileceği endişesiyle dolu bir geçmişlerinin olduğunu ifade eden Maliki, Türkiye'ye sığınma taleplerini, yaşadıkları zorlu koşullardan kaçmak için bir umut olarak gördüklerini dile getirdi.

Biri bedensel, biri işitme engelli 4 çocuğu ile büyük acı yaşayan Gamergul Maliki, eşinin babasının kendilerini bulmasından endişe duyuyor.

ENDİŞELERİ ARTTI

Afgan bir aile, güvenlik endişelerinin arttığı bir ortamda yaşam mücadelesi veriyor. Son gelişmeler, ailenin potansiyel bir tehlike altında olabileceği yönündeki endişelerini artırmış durumda. Bu zorlu durumda aile üyeleri, güvenliklerini sağlama konusunda ciddi endişeler taşıyor ve yaşadıkları bölgede artan tehlikelerle başa çıkma çabası içerisindeler.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Zonguldak’ta acı olay! Kayalıklara düşerek hayatını kaybetti Zonguldak’ta acı olay! Kayalıklara düşerek hayatını kaybetti

Kilimli yurdunda neler oluyor? Öğrenci ölümden döndü! Kilimli yurdunda neler oluyor? Öğrenci ölümden döndü!

İnfaz Koruma Memuru kaza geçirdi! Durumu ağır... İnfaz Koruma Memuru kaza geçirdi! Durumu ağır...

Editör: Murat Barutçu