Aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan heyelanlar nedeniyle, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, 8 ilden Zonguldak’a 78 Arama Kurtarma personelinin sevk edildiğini açıkladı.

AFAD konuyla ilgli paylaşımında şöyle dedi;

“9 Aralık 2023 saat 20.00 sıralarında, Asma mahallesi Tulumbaüstü sokakta bulunan iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüştür.

▪Göçük altında kalan iki vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarına süratle başlanmış olup, çalışmalarda #AFAD, @jandarma , madenci, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri görev almaktadır.

▪ Arama kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan meydana gelmiş ve ekiplerimizden 21 personel göçük altında kalmıştır.

▪ Göçük altında kalan personellerimiz kurtarılarak hastaneye sevk edilmiş olup sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi alınmıştır.

Yaralı personelimize Allah'tan acil şifalar dileriz.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

▪ Ankara, Sakarya, İstanbul, Eskişehir, Afyonkarahisar, Düzce, Çorum, Karabük AFAD il ekiplerimizden 78 Arama Kurtarma Personelimiz, 18 araç ile çalışmalara destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir.

Gelişmeleri takip ediyoruz." (Haber Merkezi)

AFAD Başkanı Okay Memiş Zonguldak’a geliyor AFAD Başkanı Okay Memiş Zonguldak’a geliyor

Çifte heyelanda can kaybı! 18 yaralı 1 ölü! Çifte heyelanda can kaybı! 18 yaralı 1 ölü!

Zonguldak'ta ikinci büyük heyelan: İş makineleri göçük altında kaldı, yaralılar var Zonguldak'ta ikinci büyük heyelan: İş makineleri göçük altında kaldı, yaralılar var

Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor sona gelindi Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor sona gelindi

Asma'da heyelan: Toprak altında kalanlar olduğu iddia edildi! Asma'da heyelan: Toprak altında kalanlar olduğu iddia edildi!

Editör: Murat Barutçu