Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde şuana kadar 40 bin can kaybına neden olan depremin yaraları sarılmaya başlandı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin meydana geldiği 6 Şubat’tan bu yana sadece depremzedelere yoğunlaşmış olan ülkede, başlatılan yardım kampanyalarıyla birlikte depremzede vatandaşlara destek olmaya çalışılıyor.

Bu doğrultuda birbirine komşu Zonguldak Kömürspor ile Karabük İdmanyurdu depremzedeler ile karşılaşacak. 22 Şubat Çarşamba günü Zonguldak’ta, 26 Şubat Pazar günü Karabük’te oynanacak maçlardan elde edilecek gelirin tamamını depremzedelere bağışlanacak.

İlk maça ev sahipliği yapacak Zonguldak Kömürspor Kulübü, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki maç için organize oldu. İlk etapta maçın biletlerini satışa çıkaran kulüp, maç saatine kadar satabildiği kadar bilet satıp hasılatı yüksek tutmaya çalışacak.

Dün itibariyle Demirpark AVM karşısında kulübe ait storede satışa çıkan biletler, taraftardan yoğun ilgi gördü. 50 TL’den satılan biletlerden gücü nispetinde almaya çalışan taraftarlar, ayrıca sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla vatandaşları bilet almaya davet ediyor.

Beklenenden daha hızlı ilerleyen bilet satışlarına, Gurbetçi Elmaslar grubundan büyük destek geldi. Zonguldak Kömürspor’u içeride-dışarıda hiçbir maçta yalnız bırakmayan grup, 200 adet bilet satın alarak örnek bir tutum sergiledi. Dün itibariyle satın alınan biletlerin ücretleri, kulüp tarafından belirlenen hesaba yatırıldı.

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, Gurbetçi Elmaslar’ın örnek hareketini, sosyal medyadan, “Yüz karası değil, kömür karası. Böyle kazanılır ekmek parası. Gurbetçi Elmaslar grubu şanlı madencilerimiz adına bağışlarını yapmıştır. Kendilerine kulüp adına teşekkür ediyorum” sözleriyle duyurdu.

TOPLU BİLET SATIŞI ÇOK ÖNEMLİ

Bilet satışlarında daha fazla kitleye ulaşabilmek için, yine kulüp tarafından şehrin en işlek caddesi Gazipaşa’ya bilet stanttı kurulacak. Vergi Dairesi karşısında maç gününe kadar satış yapacak olan stantla birlikte bilet satışlarında yüksek bir artış hedefleniyor.

Zonguldak Kömürspor yönetimi ayrıca Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil’i ziyaret edip toplu bilet satışı konusunda destek isteyecek.

Toplu bilet satışı konusunda ilk adım Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir’den geldi. Demir’in, üyelere verilmek üzere hatırı sayılı bir şekilde toplu bilet aldığı belirtildi.

HABER/ Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ