Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı

Süper Amatör Lig’in 8’inci haftası, abi-kardeşin düellosuna sahne olacak. 19 Kasım Pazar günü Devrek İlçe Stadı’nda oynanacak Devrek Belediyespor-Gökçebeyspor arasındaki maçta, ağabey Berkant Bülbül ile kardeşi Serkan Bülbül karşı karşıya gelecek. Birbirlerine rakip olan Bülbül kardeşler, bu yönüyle meslek kariyerlerinde ilki yaşayacak.

12 takımın mücadele ettiği ligde 8’inci haftaya girildi. 18-19 Kasım tarihlerinde Fener, Kozlu, Devrek, Gelik, Çaycuma ve Ereğli Beyçayırı’nda oynanacak maçlar arasında yer alan Devrek Belediyespor-Gökçebeyspor karşılaşması, her iki takım antrenörünün abi-kardeş olması dolayısıyla ilginç bir durum oluşturdu.

Devrek Belediyespor’da sezon başında göreve gelen Erkan Sadıklar’ın istifasının ardından A takım teknik sorumluluğuna getirilen 48 yaşındaki Berkant Bülbül ile Gökçebeyspor’da geçen sezondan bu yana istikrarlı bir gidişat tutturan 46 yaşındaki Serkan Bülbül, 8’inci hafta maçında 3 puan mücadelesi verecek. Abi-kardeşi rakip yapan karşılaşma, 19 Kasım Pazar günü saat 14.00’te Devrek İlçe Stadı’nda oynanacak. Hem Devrek, hem Gökçebey’de şimdiden konuşulmaya başlanan karşılaşma, Bülbül kardeşler için de çok özel olacak.

AĞABEY BÜLBÜL 5 PUAN ÖNDE

Ağabey Berkant Bülbül, 3 puan hesabı yaptığı karşılaşma öncesi kardeşinin 5 puan önünde yer alıyor. 14 puana sahip Berkant Bülbül, haftaya averaj farkıyla 4’üncü sırada girdi. Lider Mavi Şimşek’in 5, ikinci Çaycumaspor’un 1 puan gerisinde yer alan, Ereğli Akınspor’la puan puana olan ağabey Bülbül’ün kaybetme lüksü yok. Tüm hesaplarını galibiyet üzerine yapan Bülbül, kazandığı takdirde zirve yarışını üstteki rakiplerle ortak bir şekilde sürdürecek.

Kardeş Serkan Bülbül, ağabeyine konuk olacağı karşılaşmaya 9 puanla gidecek. Puantajın 8’inci basamağında yer alan Bülbül, alt bölümde yer alan yakın takipçileriyle puan bağını tamamen koparmak için kazanmak zorunda.

Mutlak galibiyetin şart olduğu haftada hesap planlarını tamamen 3 puan üzerine kuran ağabey-kardeş arasında oynanacak karşılaşma, Devrek ve Gökçebey’in yanı sıra Zonguldak futbol camiasında da gündem konusu oldu. Zirvede Ereğli Akınspor-Mavi Şimşekspor arasındaki derbi maçın ardından sonucu en çok merak edilen maçların başında gelen Bülbül kardeşler arasındaki maç, haliyle tüm gözlerin üzerinde yoğunlaşacağı özel maçlardan biri olacak.

SPOR SERVİSİ

33333-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ