Zonguldak’ta, kurulduğu 2010 yılından bu yana Türk futboluna kazandırdığı yeteneklerle öne çıkan Sarayspor Kulübü, altyapıda parmakla gösterilen oyuncular arasında yer alan Metehan ile Eymen Ataman kardeşleri Fenerbahçe’ye verdi.

Sarayspor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Futbol Akademisi’nde futbola başlayan 8 yaşındaki sağ kenar Eymen Ataman ile 11 yaşındaki orta saha oyuncusu Metehan Ataman yetenekleriyle daha şimdiden çok konuşuluyor.

Sarı-Kırmızılı akademide uzun yıllar görev yapan genç antrenör Mertkan Göreci’nin döneminde sivrilen Ataman kardeşler, bireysel antrenman metotları neticesinde geliştirdikleri yetenekleri üzerine dikkat çekici noktaya geldi.

TFF’nin inceleme başlattığı Ankara-Nazilli maçı, Türkiye’de büyük yankı uyandırdı... Gözler şimdi TFF'de! TFF’nin inceleme başlattığı Ankara-Nazilli maçı, Türkiye’de büyük yankı uyandırdı... Gözler şimdi TFF'de!

Özel turnuva ve organizasyonlarda sergiledikleri futbolla dikkat çeken minik yetenekler, Fenerbahçe Oyuncu Gözlem Departmanlığı’nın radarına girdi. Sorumlu altyapı antrenörleri tarafından bizzat izlenen ve çok beğenilen iki yetenek, kısa aralıklarla sarı-lacivertli kulübün Fikirtepe’deki altyapı ailesine katıldı.

Henüz başında oldukları futbola bundan sonraki süreçte Fenerbahçe’nin altyapısında devam edecek Ataman kardeşler, öğretmen olan anne ve babası başta olmak üzere Ataman ailesi ve Sarayspor Kulübü'ne büyük gurur yaşattı.

Baba Oğuzhan Ataman, çocukların gelişimine ve ön plana çıkmasına öncü rol oynayan Sarayspor Kulübü’ne teşekkür ederken, “Zonguldak yetenekli futbolcu yönünden çok verimli bir şehir. Burada futbol adeta babadan oğula geçen bir miras. Bize düşen sadece bu yetenekleri bulup keşfetmek ve Türk futboluna sunmak. Sarayspor Kulübü bunu çok işi çok iyi yapıyor. Geçmişte Zonguldak ve Türk futboluna sunduğu yetenekleri hepimiz biliyoruz. En son Haktan Aden’i yine Fenerbahçe’nin alt yapısına vermişlerdi. Büyük gurur yaşamıştık. Şimdi de iki oğlum Metehan ve Eymen’i Fenerbahçe’ye uğurladık. Elit düzeye gelesiye kadar İstanbul’a beraber gidip geleceğiz. Henüz yolun başında olduğumuzun farkındayız ama bu bizim için büyük gurur.” dedi.

Metehan ve Eymen’i Fenerbahçe’ye gönderen Sarayspor Kulübü, Mart ayında yine altyapıdan yetiştirdiği 11 yaşındaki Haktan Aden Alkan’ı da Fenerbahçe’ye vermişti.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ