2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda, misafir takım seyircisine ayrılan tribünün deprem analiz raporları riskli çıktı.

Kentte, 1940 yılında inşa edilen ve 83 yıllık tarihe sahip Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın misafir takım seyircisine ait tribünleri, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından tekrar gündeme geldi. Yıllara meydan okuyan basamaklı beton tribünler, krişlerde zamanla oluşan çatlaklar ve kullanılan demirin artık özelliğini kaybetmesi üzerine yıkılma derecesine kadar geldi. Riskin boyutu, yapılan incelemeler neticesinde bir kez daha ortaya çıktı. Tribüne ilişkin hazırlanan raporda “risklidir” ve "ivedilikle boşaltın" sözünün altı kalın çizgiyle çizildi.

Risklidir raporu üzerine önlemlerini artıran Gençlik Spor İl Müdürlüğü, bir yandan yıkım çalışmaları için altyapıyı oluştururken, diğer yandan da tribün altında soyunma odaları bulunan Karaelmasspor, Capeti Merkez Atölyesispor, Çaydamarspor, Güvenlikgücüspor, Tersanespor, Üzülmezspor, Siyah İncispor’a çıkın talimatı verdi.

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel imzalı kulüplere ve ilgili kurumlara gönderilen yazıda, “İl Müdürlüğümüze bağlı hizmet veren Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu misafir seyirci tribünlerinin deprem analiz raporu riskli çıktığından, Müdürlüğümüzce tribünlerin yıkım işlemlerine başlanacaktır. Tribün altında yer alan kulüplerimize ait odaların ivedilikle tahliye edilmesi gerekmektedir” denildi.

Amatör futbol kulüplerinin tahliyesinin tamamlanmasının ardından tribünün riskli olan bölümleri yıkılıp yerine yenisi yapılacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

sooo

so1

Editör: Hüseyin EKİNCİ