İkinci Amatör Kümede 2023-2024 sezonu sona erdi. 4 gruptan oluşan ligde, 4’ü doğrudan, 4’ü Play-Off’tan olmak üzere 8 takım Birinci Amatör Kümeye yükseldi.

Merkez, Çaycuma, Ereğli ve Kilimli adı altında 4 grupta toplanan İkinci Amatör Küme takımları, 16 Mart’ta başlayan sezonu, dün oynanan Play-Off final maçlarıyla tamamladı.

Gruplarda normal sezonu lider tamamlayan 4 takım, “şampiyon” unvanla doğrudan Birinci Amatör Kümeye çıktı. Bu takımları, Merkez grubunda Maden İşçileri Topbaşıspor, Kilimli grubunda Cumayanı Gençlikspor, Ereğli grubunda Ereğli Karadenizspor, Çaycuma grubunda Çaycumagücüspor oluşturdu.

Grup aşamasının ardından 2, 3, 4 ve 5’inci sıradaki takımların katılımıyla oynanan Play-Off finalleri neticesinde 4 takım daha Birinci Amatör Küme bileti aldı.

Takım sayısı az olduğu için sadece Kilimli grubunda 2 ve 3’üncü sıradaki takımlar, direkt final mücadelesi verdi. 1982 Kurtgücüspor ile Musluspor arasındaki oynanan finali kazanan Kurtgücüspor, Birinci Amatör Kümeye yükselen 5’inci takım oldu.

B klasmanda hakemimiz yok! Sadece bölgesel ve C klasmanda yer aldık B klasmanda hakemimiz yok! Sadece bölgesel ve C klasmanda yer aldık

Birinci Amatör Küme bileti alan son 3 takım, dün Fener, Çaycuma sentetik ve Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı sahasında oynanan maçlarla belli oldu. Maçlar neticesinde, Merkez grubunda Zonguldak Tepebaşıspor, Çaycuma grubunda Karamusaspor, Ereğli grubunda Cumaspor final mücadelesini kazanıp Birinci Amatör Kümeye terfi etti.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ