Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nden Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ne yükselecek iki takımın belli olacağı final grubu şekillendi. 6 takımın katılacağı final grubunda, Zonguldak Spor Basket 67’nin yanı sıra İstanbul’dan Beykoz Gençlik ile HDI Sigorta Beşasspor, Mersin Üniversitesi, Balıkesir’den Burhaniye Belediyespor ve Tekirdağ’dan Çerkezköy Belediyesi mücadele edecek.

TEK DEVRELİ LİG UYGULANACAK

20-25 Mart tarihleri arasında Çanakkale’nin ev sahipliği yapacağı final grubu müsabakaları, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından belirlenen statü doğrultusunda tek devreli lig usulüne göre oynanacak.

5 gün boyunca sürecek heyecanın ardından puantaj cetvelinde ilk iki sırayı alan takımlar, 2023-2024 Türkiye Kadınlar 1. Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak.

Sezon başından bu yana 8’i grup aşaması, 2’si play-off eleme turu olmak üzere oynadığı 10 maçı da kazanarak namağlup unvanla final grubuna yükselen Zonguldak Spor Basket 67, bu yönüyle final grubunun favori ve gözde takımları arasında yer alıyor.

İKİNCİ ÇANAKKALE

ZAFERİ NEDEN OLMASIN

Zonguldak, 2016 yılında Zonguldak Kömürspor’la futbolda 3. Lig şampiyonluğu yaşadığı Çanakkale’de, bu defa Zonguldak Spor Basket 67’yle basketbolda şampiyonluk peşinde koşacak.

7 yıl önce olduğu gibi yine Çanakkale’de aynı heyecanı yaşayacak olan Zonguldak, daha şimdiden şampiyonluk havasına girdi. Finalleri fazlasıyla önemseyen temsilcimiz, 2016’da, 18 Mart'ta Zonguldak'tan ayrılıp Çanakkale'de kamp kuracak.

Zonguldak Spor Basket 67 Kulüp Başkanı Kanat Tan, “18 Mart’tan itibaren Çanakkale’de şampiyonluk havası soluyacağız. Şampiyonluğu çok istiyoruz. 26 Mart’ta o kupa Zonguldak’a gelecek. Madenci Anıtı’nda hep birlikte sevineceğiz. O tarihte kimseye söz vermeyin” açıklamasında bulundu.

 HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ