Zonguldak’ta, 2023-2024 sezonu Birinci Amatör Küme gruplarında grup aşaması sona erdi. Merkez grubunda ilk 3, Ereğli grubunda ilk 2, Çaycuma grubunda yine aynı şekilde ilk 2 takım olmak üzere 7 takım, Süper Amatör Lige yükselecek 3 takımın belli olacağı Play-Off’a kaldı.

Merkez grubunda 54 puanla lider Ayiçispor, 52 puanla ikinci Terakkispor, 50 puanla üçüncü Üzülmezspor, Ereğli grubunda 46 puanla lider Zonguldak Ereğlispor ile 31 puanla ikinci Ortacıspor, Çaycuma grubunda 36 puanla lider Perşembe Belediyespor ile 31 puanla ikinci Filyos Ateşspor Play-Off’a yükselen takımlar oldu.

İlk 7 takımın kesinleştiği Play-Off’a yükselecek 8’inci takım, Ereğli grubu 3’üncüsü Tepeören Gençlikspor ile Çaycuma grubu 3’üncüsü Velioğlu Gelişikspor arasında oynanacak maçla belli olacak. Zonguldak merkezde tarafsız olarak belirlenecek bir sahada tek maç eleme usulünün uygulanacağı maçı kazanan takım, 8’inci takım olarak adını Play-Off grubuna yazdıracak.

7 TAKIM KÜME DÜŞTÜ

Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor

Takım sayısı diğer iki gruba göre fazla olan Merkez grubunda 3, Ereğli ve Çaycuma grubunda 2’şer takım küme düştü.

Puantaj tablosuna göre; Merkez grubundan Capeti Merkez Atölyesi, Çatalağzı Demirspor, Elvanpazarcıkspor, Çaycuma grubundan Devrek Bastonkentspor ile İstasyon Gemicilerspor, Ereğli grubundan Bayatspor ile Gümelispor bir alt lige düşmenin üzüntüsünü yaşadı.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ