Afganistan'ın kuzeyinde, Herat eyaletine yaklaşık 40 km uzaklıkta meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremde 120 kişi hayatını kaybederken, binlercesi yaralandı. Eyalet Afet Yönetimi Şefi Mosa Ashari, bu acı veren olayı doğrulayarak, deprem sonucunda en az 120 kişinin yaşamını yitirdiğini ve binlerce kişinin yaralandığını bildirdi. Depremin etkisiyle en az 3 güçlü artçı sarsıntı yaşandı ve tahminen 1.9 milyon kişinin yaşadığı eyalette birçok bina zarar gördü, enkaz altında kalanlar olduğu belirtiliyor.

Ashari, doğrulanmamış raporlarda can kaybının 300'den fazla olabileceğine dikkat çekti. Bu deprem, geçtiğimiz yıl haziran ayında Paktika eyaletinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından ülkede yaşanan en büyük deprem felaketi olarak kayıtlara geçiyor. O depremde binlerce kişi hayatını kaybetmiş ve on binlerce kişi evsiz kalmıştı.

Afganistan, bu son felaketin ardından kurtarma çalışmalarına hız verirken, tüm uluslararası yardım ve dayanışma çağrılarına yanıt vermeye hazır olduğunu açıkladı. (İHA)

İsrail'den İran'a İHA saldırısı İsrail'den İran'a İHA saldırısı

Editör: Murat Barutçu