İŞKUR İl Müdürlüğü ile Alaplı ilçesinde iplik üretimi faaliyetinde bulunan Dinarsu İmalat ve Ticaret A.Ş (Dinarsu İplik Fabrikası) arasında 62 kişilik İşbaşı Eğitim Programı protokolü imzalandı. Akrilik başta olmak üzere yün ve naylon hammaddeleri kullanılarak trikotaj ipliği üreten ve birçok ülkeye ihracatta bulunan firmada 39 kadın, 23 erkek katılımcı “İplik İşçileri ve Sarıcıları” mesleğinde program süresi boyunca görev yapacak, ardından işveren tarafından katılımcıların istihdamı sağlanacak.

Program başlangıç gününde İlimiz Valisi Mustafa Tutulmaz firmaya ziyarette bulunarak  üretim ve program süreciyle ilgili bilgi aldı. Dinarsu İplik Fabrikası Genel Müdürü Bahadır Aksoy’un ev sahipliğinde program açılışına Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, SGK İl Müdürü Okan Şentürk , İŞKUR Kdz.Ereğli Hizmet Merkezi Müdürü Ayfer Yazıcı katıldı.

Katılımcılara hayırlı olsun temennisinde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz  istihdama olan katkısından dolayı kurum adına firmaya teşekkür plaketi takdim etti.

İŞKUR tarafından mesleki deneyimi olmayan kişilere mesleki deneyim kazandırılarak istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla düzenlenen, kursiyerlerin günlük ücret, genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası priminin kurs süresince İŞKUR tarafından karşılandığı İşbaşı Eğitim Programı ile gençlere ve dezavantajlı gruplara yönelik destek çalışmalarının devam edeceği bildirildi. (Haber Merkezi)

Foto3

Foto2

Foto5

Foto4

Foto1

Editör: Murat Barutçu